dijous, 9 de febrer del 2012

EL PSC afronta el tercer congrés a l'Ebre amb una aposta clara per la renovació i la revalidació del projecte socialista


Antoni Sabaté i Joan Sabaté anuncien que no optaran a la reelecció
El PSC de l'Ebre celebrarà el 25 de febrer vinent el tercer congrés a Sant Jaume d'Enveja del qual sortirà la nova direcció del partit i els principals compromisos i objectius del projecte socialista per al territori. Aquest matí, el president, Joan Sabaté, i el primer secretari, Antoni Sabaté, han anunciat que no optaran a la reelecció dels càrrecs, que han ocupat els dos darrers mandats, amb l'objectiu de donar pas a una renovació de la direcció. “Estem a disposició del partit per contribuir des de la nostra experiència i paper institucional a treballar pel nostre territori”. 
En aquest sentit, Joan Sabaté, ha emfasitzat que “anem a un procés plenament democràtic, molt allunyat del dirigisme d'altres formacions polítiques, un procés que abordem amb plenes garanties per a la militància. Tots els recursos del partit estan a disposició de qui vulgui optar a liderar el nou projecte. Des de la direcció sortint, garantim una neutralitat activa en el sentit d'afavorir el debat democràtic i la participació perquè es faci aquest procés necessari de renovació”.
El conclau socialista també té com a característica diferenciada el fet que des de la constitució de la federació XVI l'any 2004 s'ha realitzat en diferents comarques del territori. Així, el mateix 2004 es va celebrar a Tortosa, el 2008 a Móra d'Ebre i enguany es fa a Sant Jaume. “És una mostra clara de l'aposta des de sempre del PSC per la identitat de les Terres de l'Ebre”, ha recalcat Antoni Sabaté.
Aquesta idea de compromís amb les Terres de l'Ebre és la base d'aquest tercer congrés per fer front a la situació econòmica complicada que viu el territori, “que passa per adoptar i conjugar posicions de defensa del nostre creixement des del si propositiu amb la protecció del nostre entorn, reiterant i reforçant el discurs polític que hem fet des de la constitució de la federació el 2004”, ha remarcat Joan Sabaté.
El congrés serà, per tant, com ha conclòs Antoni Sabaté, un espai de reflexió aprofundida en el debat intern, de participació per revalidar els valors socialistes, que conciliï renovació amb experiència. “En uns moments de reivindicació de la política, en què la crisi econòmica colpeja d'una manera molt important les classes desafavorides, cal un partit fort. La nostra resposta ens ha de portar a la recuperació de la confiança de la ciutadania “.
La ponència marc ha estat coordinada pel regidor de Deltebre, Joan Alginet, i el de Xerta, Roger Avinyó, tots dos llicenciats en Ciències Polítiques, i ha comptat amb la col·laboració d'un gran nombre de militants. El congrés es celebrarà el 25 de febrer a la Cambra Agrària de Sant Jaume i hi participaran 81 delegats i més d'un centenar de convidats.