dimecres, 1 de febrer del 2012

El PSC critica la imposició de taxes desproporcionades als ciutadans mentre es deroga la taxa d'extracció de pedra

Núria Ventura, portaveu del Grup Municipal del PSC

L’agrupació local del PSC a Ulldecona ha criticat avui durament que mentre s’imposen taxes desproporcionades i injustes als veïns i veïnes del poble, en el mateix ple, l’Ajuntament aprovi la derogació de l’ordenança que regula la quota que haurien de pagar les pedreres segons l’extracció. 

Les taxes imposades pel govern municipal de PP-UGI-CIU afectaran a la butxaca de tots els ciutadans en uns moments ja d’extrema dificultat. Segons les noves normatives, aprovades ahir a la nit, per expedició d’un certificat d’empadronament o de parella de fet el govern cobrarà 5 euros; per còpies d’atestats de la policia local, 30 euros; per certificat del número de policia, 5 euros; per no tenir cap expedient de disciplina urbanística, 10 euros, i així fins un seguit de més de 20 tràmits administratius que fins ara no es cobraven. 

També es van aprovar ahir taxes noves en les llicències urbanístiques, de 15 euros com a mínim en obres considerades menors. A banda, l’aigua pujarà més d’un 6% i l’IBI més d’un 10%. Ens trobem davant d’una nova injustícia per part d’un govern que només governa per als seus i no té en compte els interessos generals de la majoria. El que toca ara és fer la vida més fàcil als ciutadans i no imposar noves taxes mentre s’anul.la l’ordenança que permetia cobrar per la pedra que s’extreu de les canteres.