dijous, 23 de febrer del 2012

Núria Ventura: “És preocupant que CiU i PP continuïn defensant els transvasaments entre conques”

La diputada socialista considera que el govern ha de ser conseqüent amb el rebuig del Parlament de Catalunya al transvasament de l'Ebre
La diputada socialista Núria Ventura ha valorat avui molt positivament que el Parlament de Catalunya hagi mostrat l'oposició a un possible transvasament de l'Ebre arran de la moció presentada per ICV-EUiA. No obstant això, i atenent a situacions viscudes en el passat en què CiU, tot i el rebuig del Parlament, va donar suport al PP per tirar endavant el transvasament que preveia el PHN del govern d'Aznar, derogat pels socialistes, Ventura ha reclamat al govern de CiU que sigui aquest cop conseqüent amb aquesta aprovació. “Posem-nos a treballar en defensa del present i el futur de les Terres de l'Ebre i actuem d'acord amb aquest rebuig frontal del Parlament”
Ventura també considera molt preocupant que tant CiU com el PP hagin evitat que s'aprovi el rebuig a la imposició de transvasaments d'aigua de conques externes, en clara al·lusió a un possible transvasament del Roine. “Aquesta és una política de gestió de l'aigua caduca, contrària al que s'estableix a la directiva europea en matèria d'aigües i cal seguir els principis de la Nova Cultura de l'Aigua, en contra de qualsevol transvasament, i amb una aposta clara per l'estalvi, la dessalinització i la reutilització”.
Finalment, Ventura ha criticat el discurs ambigu del PP, que dóna suport al transvasament de l'Ebre des del govern espanyol i altres territoris de l’estat.