dimarts, 14 de febrer del 2012

El PSC denuncia l'incompliment del govern de CiU amb Bítem, Jesús i Campredó, que rebran 0 euros per a inversions

Sabaté insta als presidents de les EMD a deixar de banda el partidisme i a reclamar les aportacions que fixen els convenis aprovats el 2010
Els portaveus del PSC a les EMD de Bítem, Tere Castellà, Jesús, Antoni Sabaté, i Campredó, Manel Álvarez, acompanyats per les regidores Núria Chertó i Dolors Bel, han reclamat avui amb contundència que els presidents de les juntes veïnals, de CiU, deixin aparcat el partidisme i reclamin les aportacions que l'Ajuntament ha de fer d'acord amb els convenis signats el 2010. La demanda arriba després que el govern de CiU a Tortosa no destini ni un euro a inversions per a l'exercici 2012, quan el conveni en fixa un mínim de 300.000 euros a Jesús i un mínim de 70.000 a Bítem i Campredó.
Vostès s'imaginen que al govern de la ciutat hi hagués el PSC i a les EMD CiU? Es farien autobusos per manifestar-se a la paça de l'ajuntament i reclamar els diners que ens pertoquen”, ha emfasitzat Antoni Sabaté, tot recordant que el 2005, durant el mandat socialista, Pere Panisello, president de la Junta Veïnal de Jesús, es va queixar públicament que l'EMD només rebia 170.000 euros anuals per a inversions, una quantitat que per a Panisello en aquells moments era insuficient per a un poble de 4.000 habitants. Ara, amb 0 euros d'inversió, no s'ha aixecat la veu. Per tot això, Sabaté ha estat contundent: “Els presidents de les juntes veïnals no poden mirar cap a un altre costat per complicitat amb Bel perquè són del mateix color polític”.
Sabaté ha remarcat que “allò que es signa s'ha de complir” i ha recordat que la descentralització passa per dotar de recursos suficients els pobles per poder tirar endavant les actuacions necessàries. “Som conscients de les dificultats econòmiques i de la delicada situació de les finances municipals. Però és important que l'Ajuntament reconegui aquest deute, perquè si no hi ha un reconeixement, es perdrà. Jesús ja ha perdut 150.000 euros de l'any passat i enguany, 300.000. I el mateix passa a Bítem, que ja ha aprovat els presupostos i a Campredó que ho aprovaran la setmana vinent”, ha puntualitzat Sabaté.
De la seva banda, la portaveu a Bítem, Tere Castellà, ha lamentat les pobres inversions al poble des de fa cinc anys, on només s'han fet actuacions en el marc dels dos plans Zapatero, en el primer dels quals Bítem va sortir perjudicat, ja que no es va tenir en compte el nombre d'habitants a l'hora de planificar l'aportació dels plans per part del govern de CiU.
Castellà també ha recordat que l'any passat només es van invertir 18.000 dels 70.000 que els corresponien i que per al 2012 l'aportació és de 0 euros. A més, ha advertit que enguany Bítem entrarà en el PUOSC per arranjar diferenst carrers amb un cost de 240.000 euros, finançats per la Generalitat (81.000 euros), la Diputació (93.0000) i 65.0000 que haurien de provenir de l'Ajuntament i als quals es podria fer front si s'aportessin els 70.0000 euros que marca el conveni. “Els vam oferir suport als pressupostos si reconeixien que l'Ajuntament havia de fer aquesta aportació, fins i tot oferint-los la possibilitat que pactessin els terminis del pagament, però no ho van fer. És una situació molt preocupant perquè significa que l'EMD començarà a caminar ja amb un important deute”.