dilluns, 6 de febrer del 2012

El PSC entra dues propostes de resolució per mantenir l'assistència continuada al CAP de Xerta i perquè Paüls continuï tenint metge

Ha presentat una trentena d'esmenes específiques als pressupostos entre les quals hi ha la dinamització dels clústers empresarials, com el del moble, i el nou hospital
La diputada Núria Ventura ha anunciat aquest matí que el grup parlamentari Socialista presentarà dues propostes de resolució a la comissió de Salut del Parlament demanant al govern que mantingui l'assistència continuada al CAP de Xerta que dóna servei als municipis de Xerta, Paüls, Alfara, Aldover i Benifallet, després que la Generalitat hagi anunciat recentment el seu tancament, i perquè es rectifiqui en la decisió d'amortitzar la plaça de metge de Paüls. Les propostes es deriven de l'afectació negativa que aquestes decisions del govern de CiU comportaran en aquests municipis. Segons el portaveu del grup Socialista a Paüls, Gerard Gracià, la decisió del govern de CiU d'amortitzar la plaça no només afecta a l'atenció mèdica a Paüls sinó també als altres pobles. “Estan implantant un model que promou la desigualtat i la discriminació entre pobles”, ha lamentat, tot assenyalant que el municipi ja s'ha expressat majoritàriament en contra d'aquesta amortització, tot i el suport del govern municipal.
A banda d'aquestes propostes de resolució, Ventura ha informat que el grup parlamentari ha presentat un total de trenta esmenes als pressupostos de la Generalitat per al 2012 específiques per a les Terres de l'Ebre i una trentena més que també afecten el nostre territori “sobretot pel que fa al manteniment de l'estat del benestar i a polítiques actives de reactivació econòmica”. Les esmenes específiques es troben als departaments d'empresa i ocupació, interior, ensenyament, benestar i família, salut, agricultura, territori i presidència.
Així s'ha presentat una esmena perquè el govern faci front al compromís de pagament de la base de Piragüisme de Deltebre; es demana la consignació pressupostària necessària per al nou institut de Sant Carles de la Ràpita; per al nou institut Cristòfol Despuig de Tortosa; per a la redacció del projecte executiu del tram de l'eix de l'Ebre entre Vinallop i el port dels Alfacs, i per a l'estudi informatiu de la connexió ferroviària entre el polígon Catalunya Sud i el port dels Alfacs. Quant al conjunt del territori, les esmenes fan referència a la necessitat d'una nova convocatòria del programa Treball a les 7 comarques; l'augment de les previsions pressupostàries per a dinamització dels clústers empresarials, com el moble de la Sénia, l'aqüicultura a la Ràpita i l'agroindústria; una per a dotar dels recursos necessaris per a la concertació de places i per al funcionament al màxim de les seves capacitats dels centres de dia i residències de Batea, la Fatarella i la Torre de l'Espanyol, i també per al projecte bàsic i executiu del nou hospital. “Els pressupostos no responen a les necessitats reals i evidencien l'oblit al qual sotmet de nou CiU a les Terre l'Ebre, però encara són a temps de rectificar i votar a favor d'aquestes esmenes”.
Preguntes sobre els hospitals
Finalment, Ventura ha informat que des del grup parlamentari s'ha presentat una bateria de preguntes sobre l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa i una altra sobre l'hospital de Móra d'Ebre. “Estan adreçades a la conselleria de Salut i demanem tota la informació referent a la situació real que viuen els dos hospitals, així com el seu futur i continuïtat a curt i mitjà termini”. Així, el que es vol conèixer concretament és l'evolució dels serveis assistencials, de l'activitat quirúrgica que es duu a terme, així com de les consultes externes i proves diagnòstiques, i l'evolució també dels ingressos hospitalaris. També es vol saber quina és l'evolució de la contractació del personal, dels ingressos del propi hospital i sobre la situació econòmica actual dels centres. “L'objectiu és conèixer de primera mà quina és la voluntat de continuïtat de l'activitat als nostres hospitals, conèixer com afecta la reducció de la plantilla que s'està fent davant les retallades aplicades pel govern”, ha conclòs Ventura.