dijous, 2 de febrer del 2012

Teresa Cunillera: “La indefinició del ministre sobre el nou Pla Hidrològic ens fa témer el pitjor dels escenaris”

La diputada del PSC exigeix que Arias Cañete aclareixi en què consistirà el nou “Pacte Nacional de l’Aigua” que prepara el Govern

La diputada del PSC i vocal en la Comissió d’Agricultura i Medi Ambient, Teresa Cunillera, ha mostrat avui la seva preocupació per les intencions del ministre del ram, Miguel Arias Cañete, que avui ha anunciat que el Govern espanyol posarà en marxa un nou pla hidrològic, que ha anomenat "Pacte Nacional de l'Aigua". “El ministre no ha dit si aquest nou pla inclourà els transvasament de l’Ebre i ha emmascarat les seves veritables intencions”. “Però el que hem sentit avui a la Comissió”, ha afegit, "ens fa témer el pitjor dels escenaris”.

Cunillera ha recordat que Arias Cañete va dir l’any 2000 que el Pla Hidrològic dissenyat pel Govern del PP es faria “per c...” i que aquella infraestructura “devastadora per al medi ambient” va estar a punt de veure la llum amb el suport “inestimable” de CiU. “Esperem que a la reunió que aquesta tarda manté el president de la Generalitat amb el president del Govern espanyol, Artur Mas pugui abordar aquesta qüestió i es negui en rodó al transvasament de l’Ebre”, ha dit la vocal de la Comissió d’Agricultura i Medi Ambient.

D’altra banda, la diputada del PSC ha denunciat que durant la compareixença del ministre, que ha durat gairebé cinc hores, el ministre ha reduït “a la mínima expressió” les referències al medi ambient, i s’ha limitat ha anunciar una reforma de la Llei de Costes que l’únic que aconseguirà "és malmetre encara més el nostre litoral”.