divendres, 24 de febrer del 2012

El PSC presenta una moció als ajuntaments per reclamar que el govern prioritzi el Corredor del Mediterrani

El PSC presentarà una moció als ajuntaments de les Terres de l'Ebre per reclamar la prioritat del Corredor del Mediterrani després que el govern del PP hagi fet públicala seva pública la seva aposta pel Corredor Central. Els socialistes consideren que aquest anunci és un acte molt greu en detriment del futur del territori, darrere el qual s'amaga un posicionament ideològic que ignora la realitat econòmica i el pes que té el Llevant, com  a part de l'Arc Mediterrani, essent la zona amb més possibilitats de futur i de connexions amb Europa, incloses les portuàries, i a les Terres de l'Ebre, a través de la connexió ferroviària de l'estació de l'Aldea amb el port dels Alfacs. 

El president del PSC de l'ebre, Joan Sabaté, ha recordat que el Corredor del Mediterrani encaixa en les estratègies de la Unió Europea. "Ja vam advertir que podia trontollar en cas que el PP guanyés les eleccions", ha assenyalat, tot recordant que tampoc CiU mai no ha apostat clarament per aquesta infraestructura. També ha lamentat que a causa del pacte entre el PP i CiU en l'àmbit espanyol i català, la resposta a aquest atac als interessos de Catalunya hagi estat molt tèbia per part del govern de Mas.

De la seva banda, el primer secretari del PSC de l'Ebre i portaveu del grup municipal Socialista a Tortosa, Antoni Sabaté, ha avançat que la moció que es presentarà a Tortosa recorda que cal ser conseqüents amb la decisió unànime del ple de l'Ajuntament de Tortosa que va aprovar al desembe de 2009 una moció presentada pels socialistes que acordava l'adhesió de l'ajuntament a la plataforma Ferrmed per tal de donar suport a aquest eix ferroviari de mercaderies. "Volem des dels Ajuntaments fer la necessària pressió perquè els governs de Catalunya i Espanya apostin pel Corredor del Mediterrani", ha assenyalat, tot recordant que la visió radial defensada pel PP va en contra dels interessos de Catalunya i de les Terres de l'Ebre.

El PSC considera, a més, que la proposta del Corredor Central és un projectre faraònic i deficitari.