dimarts, 25 de setembre del 2012

El govern d'Ulldecona deixa sense subvenció la Banda de Música i la Fundació Ulldecona

  Foto: www.fundacioulldecona.com

El PSC felicita els alumnes de l'Institut que van rebre ahir a la nit el reconeixement del Ple

El govern municipal d'Ulldecona (PP-UGI-CIU) ha deixat a zero la partida de subvenció a la Fundació Ulldecona i a la Banda Municipal de Música. La primera partida estava consignada en 30.000 euros i la segona en 24.000 euros i, sense previ avís a cap de les entitats afectades, se'ls ha eliminat aquesta subvenció per aquest any 2012. Segons ha denunciat la portaveu socialista i diputada al Parlament, Núria Ventura, "fa uns mesos denunciàvem la falta de sensibilitat d'aquest govern respecte a polítiques socials i al teixit cultural i educatiu del municipi, i avui, lamentablement, aquest fet demostra que això va en augment, perquè li hem de sumar la deslleialtat que suposa no haver-ho ni comunicat als afectats". 

En la modificació de pressupost el govern retalla 395.100 euros en diverses partides com aquestes dos o més de 120.000 de retallada en camins, per posar-ho a partides com enllumenat públic, manteniment de via pública, subministrament d'energia en diversos edificis municipals, carburants o indeminitzacions per dedicacions dels regidors/es.

Reconeixement públic a petició del grup municipal Socialista   

D'altra banda, el Ple de l'Ajuntament d'Ulldecona celebrat ahir en sessió plenaria de caràcter extraordinari  va servir per fer un reconeixement públic a diversos alumnes de l'Institut Manuel Sales i Ferré de la població, a petició del grup municipal Socialista. En el darrer ple, Ventura va demanar al consistori que inclogués aquest reconeixement en l'ordre del dia amb la finalitat de valorar l'esforç que tots aquests estudiants van fer l'any passat, rebent premis i mencions arreu del país. Segons Núria Ventura, "aquests jóvens són un exemple a seguir i és de justícia reconèixer la seva vàlua i el seu esforç, així com agrair-los que portin el nom de l'institut i el d'Ulldecona arreu del país".

Han rebut el reconeixement de l'Ajuntament, Alba Sauch Labernia, que va ser distingida el passat juliol per la Generalitat de Catalunya per haver obtingut una qualificació superior a 9 en la fase final general de les Proves d'Accés a la Universitat; Núria Querol Balagué, que va rebre una menció honorífica del 9è premi Argó de la Universitat Autònoma de Barcelona pel seu treball de recerca; Aida Ferré Tomàs, el 3er premi de la Universitat Rovira i Virgili també pel treball de recerca; Júlia Tena Vidal, el 2on lloc del I Premi IDECE, i un grup format per Marilena Budan, Georgiana Caldarariu, Paula Callarisa, Pep Roig, Pau Sorlí i la professora Amada Rodríguez, que van rebre una menció pel seu vídeo "La caiguda més lenta" al concurs Xperimenta 2012 de la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca. Així mateix, la directora de l'Institut, Pilar Aparicio, ha rebut també el reconeixement en nom del propi centre.