dijous, 20 de setembre del 2012

El PSC reclama que s'urbanitzin els terrenys recuperats a Renfe

Insta al govern a iniciar la tramitació per al desdoblament de l'eix de l'Ebre al pas per Tortosa després de l'aposta per un traçat urbà i que s'hagi descartat la variant

El PSC de Tortosa ha instat avui al govern de CiU a posar-se a treballar en la urbanització dels terrenys recuperats a Renfe després de gairebé sis anys “d'absoluta paràlisi” per iniciar la necessària transformació de l'Eixample tortosí. Els socialistes consideren que després de la retirada dels tramats de la línia de ferrocarril, fruit d'una actuació de llarg abast planificada i signada pel govern socialista, és el moment d'urbantizar els terrenys perquè Tortosa “no perdi el tren de la modernitat i es doti dels serveis que precisa”.

En aquest sentit, ha recordat que el 2006, després de 20 anys de governs de CiU el govern socialista a Tortosa va signar un conveni amb ADIF que repesentava la recuperació per a la ciutat de més de 22.000 metres quadrats. El projecte contemplava una edificabilitat de més de 24.000 metres quadrats (en vertical) amb un 55% per habitatges i un 45% per a usos lúdics, comercials i terciaris, que incloïa els 6.000 metres quadrats de superfície comercial recollits en el POEC. A més, preveia la construcció del gran aparcament del centre, una llarga reivindicació a la ciutat. “Aquesta és una bona oportunitat de creixement i de transformació de Tortosa amb la unió de les dues parts de l'eixample noucentista”, ha emfatitzat el portaveu del grup, Antoni Sabaté.

Els socialistes també s'han referit avui a l'anunci del govern sobre la proposta per desdoblar l'eix de l'Ebre al seu pas per Tortosa. “Més enllà de les consideracions que en cap cas es farà una variant, i serà un desdoblament que afectarà a la trama urbana, i sense voler entrar en paradoxes com veure al senyor Bel beneint un projecte que només fa un any va titllar de voler fer viatges a la Lluna, volem que aquesta obra es tiri endavant ja”, ha reclamat Sabaté. En aquest sentit, els socialistes celebren que ja s'hagi pres una decisió, però han anat més enllà i han instat al govern de la Generalitat a que es publiqui l'estudi de traçat, que es redacti el projecte executiu i que “sense perdre temps es licitin i adjudiquin les obres perquè és una obra de gran transcendència per a Tortosa i les Terres de l'Ebre”.