dimecres, 19 de setembre del 2012

Unitat Planera denuncia davant Governació que el govern de CiU només ha convocat un ple ordinari durant aquest mandat

El regidor socialista, Fernando Llombart, assenyala que aquesta pràctica atempta contra la qualitat democràtica i dificulta la tasca de control de l'oposició

El grup municipal d'Unitat Planera, coalició formada pel PSC i ERC a Santa Bàrbara, ha presentat una denúncia al departament de Governació de la Generalitat després que el govern municipal (CiU) només hagi convocat un sol ple ordinari des de l'inici de l'actual mandat, concretament, l'octubre passat. Totes les convocatòries han estat extraordinàries amb el consegüent prejudici pel que fa a la tasca de control de l'oposició, ja que, a més, el govern no ha acceptat inloure en aquestes sessions l'apartat de control al govern, o sigui els corresponents precs i preguntes. 

Es dóna la circumstància, a més, que com que no hi ha plens ordinaris, encara no ens han respost a les preguntes que els vam fer en el ple de l'octubre de l'any passat”, ha assenyalat el regidor socialista, Fernando Llombart, que ha mostrat la seva indignació pel que considera un atemptat a la qualitat democràtica al municipi. “Nosaltres representem una part important del poble que ens va donar la seva confiança i estem obligats a exercir la fiscalització de l'acció de govern en benefici de tots els planers i planeres”.

Després que el govern hagi desoït totes les demandes del grup per restablir la normalitat de les convocatòries dels plens ordinaris, que com a mínim s'haurien de fer cada tres mesos, Llombart ha assenyalat que s'han vist obligats a “fer una protesta oficial confiant en què des de Governació es cridi a l'ordre a l'alcalde i al seu govern”.

Es dóna la circumstància, a més, que la ràdio municipal només emet els plens ordinaris. “Els temes importants es debaten en els pocs extraordinaris que es fan, que no s'emeten per la ràdio, i no entenem quins són els motius”, ha lamentat. 
D'altra banda, el regidor ha recordat que Unitat Planera ja havia instat al govern i continuarà insistint perquè els seus membres es retallin no menys d'un 50% del sou atès que cal adequar-lo a la feina feta. “Com el mateix alcalde va dir, no es fan plens perquè no hi ha pràcticament temes a tractar ni obres a fer i, per tant, cal ser consegüents també en el sou a percebre”, ha reblat Llombart.