dimecres, 26 de setembre del 2012

El PSC critica la nova pujada de l'IBI a Amposta, que ha augmentat més del 100% els darrers deu anys


Critica la desconnexió de CiU amb la realitat del municipi, amb més de 2.000 persones a l'atur i famílies amb serioses dificultats econòmiques

El PSC d'Amposta ha estat molt crític i ha denunciat amb contundència la nova pujada de l'IBI (contribució) al municipi perquè grava encara més a la ciutadania en un moment d'extrema dificultat. La gravetat radica també en què l'impost porta una pujada acumulada de més del 100% en els darrers deu anys, amb exemples prou gràfics com que l'any 2002 es pagaven 200 euros mensuals per un pis de 90 metres quadrats i avui se n'han de pagar més de 400.

Per tot això, els socialistes han titllat Manel Ferré i el govern de CiU d'estar completament desconnectats i allunyats de la realitat al municipi. “Més de 2.000 aturats a Amposta, rebaixes dels sous d'un 20% en els nòmines en els darrers anys, baixades generalitzades de les facturacions de les empreses, previsió de congelació de les pensions, moltes famílies sense cap ingrés i retallades generalitzades obligaven, com a mínim, a congelar els impostos i, si era possible, a baixar-los”, ha argumentat el portaveu del grup, Antoni Espanya.

L'objectiu d'aquesta nova llosa per a les butxaques dels ampostins i ampostines és aconseguir els 250.000 euros per quadrar els pressupostos del 2013. En aquest sentit, des del PSC se li ha recordat en més d'una ocasió a Ferré que aquesta quantitat es pot obtenir eliminant els 100.000 euros del decret anual de gratificacions i revisant a la baixa els lloguers de locals que té concertats l'Ajuntament i que representen prop de 400.000 euros anuals.

Des del PSC és incomprensible, a més, que l'equip de govern, que en tenia possibilitat, no hagi reduït el tipus impositiu, “com s'havia fet en alguna ocasió en anys preelectorals” i que la majoria absoluta de CiU tombés la proposta socialista de bonificar el pagament avançat voluntari d'impostos. “Això permetria disposar de liquidat en la tresoreria municipal i no haver de recórrer a pòlisses de funcionament per finançar el dia a dia, amb el consegüent estavil d'interessos”, ha apuntat. El que sí que han aconseguit els socialistes és arrencar el compromís del govern perquè el rebut de la contribució del segon semestre no es giri al mes de setembre, atenent que ja hi ha una important despesa familiar per la compra de material escolar. “Si toquessin de peus a terra no els ho hauríem hagut d'advertir”