dimecres, 28 de desembre del 2011

El PSC d'Amposta reclama mesures de seguretat per evitar més accidents a la renovada plaça del Mercat

L'alcalde es veu obligat a admetre que dues persones han presentat una reclamació patrimonial pels accidents que hi han patit

El Grup Municipal Socialista ha demanat al govern d'Amposta que es prenguin mesures de seguretat per evitar el desnivell de la recent inaugurada plaça del Mercat i evitar així més caigudes. Aquesta proposta es va fer durant el ple ordinari d'ahir després que el grup municipal Socialista preguntés sobre els accidents que s'han produït les darreres setmanes a la plaça i l'alcalde es veiés obligat a admetre que dues persones han presentat una reclamació patrimonial al consistori. Es tracta d'una venedora del mercat i una dona gran que es van trencar el braç com a conseqüència de les caigudes.

No és normal que en poques setmanes hi hagin hagut tants incidents”, ha lamentat el portaveu Socialista, Antoni Espanya, que ha aportat com a solució “col·locar una petita reixa sobre el canalet que provoca els accidents, per evitar el desnivell, tal com han suggerit els tècnics municipals”.

El portaveu socialista ha criticat que l'alcalde titllés de “normals” aquestes caigudes i ho comparés amb les que es produeixen en altres punts de la ciutat. Així mateix, tampoc no considera afortunat que hagi volgut minimitzar els accidents. “Tot i que l'alcalde ha reconegut que una petita canalització que recull les aigües pluvials i que creua longitudinalment la plaça seria l'origen de les caigudes, ahir va afirmar que els arquitectes de l'obra i els tècnics diuen que compleix la normativa i que no cal modificar-ho”.

Cal recordar, a més, que l'obra va ser inaugurada fa poc més de dues setmanes i que l'actuació va lligada a la construcció d'un aparcament soterrat. “Ferré ha estat incapaç de precisar quan s’obriria, ja que sembla que hi ha alguns problemes de connexió del subministrament elèctric”, ha detallat Espanya.

Finalment, el portaveu Socialista també s'ha mostrat sorprès perquè, contràriament al que s'ha fet els darrers anys, l'equip de govern no va portar al darrer ple de l'any l'aprovació dels pressupostos per al 2012. “Estarem, per tant, amb pressupostos prorrogats segurament fins al ple de gener”, ha assenyalat, tot afegint: “L’explicació oficial és que volen conèixer quines mesures aplica el nou Govern del PP per si tenen repercussió en les previsions d’ingressos i despeses i així evitar fer modificacions pressupostàries per adaptar-se.” Espanya ha destacat, però, que tot indica que Rajoy esperarà al mes de març per explicar “les mesures més radicals del seu mandat.”

dimarts, 27 de desembre del 2011

El PSC exigeix al govern diàleg i pacte social davant el degoteig d'acomiadaments a l'Ajuntament de Tortosa

Els socialistes critiquen les formes i adverteixen de la incertesa de futur que genera angoixa i preocupació als treballadors i treballadores
El PSC ha denunciat avui les formes amb què s'ha actuat en relació als acomiadaments i reducció de salaris dels treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Tortosa i ha exigit al govern de Bel diàleg i pacte social davant el degoteig d'acomiadaments que s'està produint. "Estem assistint a una situació que genera angoixa i preocupació", ha lamentat el portaveu Socialista, Antoni Sabaté, que ha assenyalat que les decisions s'estan prenent sense tenir en compte als representants dels treballadors i treballadores ni els grups municipals a l'oposició i sense cap informe econòmic que justifiqui les mesures preses quant a polítiques de personal.
Davant tot això, el grup Socialista ha exigit al govern de Bel diàleg i pacte social perquè s'estan duent a terme actuacions que afecten a la vida dels treballadors i treballadores i cal que aquests estiguin informats a través dels seus representants: sindicats, junta de personal i comitè d'empresa. "Aquesta manca de sensibilitat cap a les persones ja la coneixem des dels grups municipals a l'oposició, amb exemples recents com el PAM, presentat a la premsa i no als grups de l'oposició, i ara que tampoc no sabem quina és la intenció del govern pel que fa a la política de personal", ha denunciat Sabaté, que ha lamentat que aquesta sigui una de les característiques que defineixi el govern de Bel a Tortosa. Aquesta falta de sensibilitat amb els treballadors i treballadores és la que va motivar al grup Socialista a no assistir a la tradicional felicitació de Nadal de l'alcalde al personal de l'Ajuntament divendres passat. El grup Socialista va optar per felicitar-los en el seu lloc de treball.
Els socialistes han aprofitat la compareixença d'avui per dir que se sumen a la declaració institucional pel codi ètic, elaborat pel Col·legi de Periodistes, per garantir la pluralitat i veracitat de les informacions generades pels mitjans públics. Després que el Síndic de Greuges denunciés el mandat anterior que el govern de CiU no garantia aquesta pluralitat en el web i el butlletí electrònic, el PSC confia que amb la declaració institucional que arribarà al ple dilluns vinent es marqui un punt d'inflexió en aquest sentit.

dimecres, 21 de desembre del 2011

El PSC demana al govern més transparència i lleialtat institucional envers l’Ajuntament i els afectats pel cas de la cooperativa de l’Aldea

La diputada Núria Ventura ha preguntat aquest matí, en la sessió de control al govern del ple del Parlament, al conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, quins són els escenaris de futur amb els que treballa el govern català respecte a la cooperativa de l’Aldea, en quin moment creu que s’assolirà la normalitat i si la Generalitat pensa adoptar alguna mesura extraordinària per evitar que es torni a produir alguna situació semblant.
La pregunta del grup parlamentari socialista ha quedat sense resposta, en centrar-se només la intervenció del Conseller en el ja conegut pla de rescat elaborat per la Generalitat. Aquest preveu que, més de 20 dies després de l’esclat de la crisi, fins aquesta mateixa setmana, els afectats no puguin començar a retirar, amb limitacions, efectiu de la secció de crèdit. La diputada ha mostrat la seva decepció “per la falta de concreció i per l’absència d’explicació sobre els possibles escenaris de futur amb els que treballa el govern”
Així mateix, la diputada ebrenca ha demanat al Conseller que treballi colze a colze amb l’Ajuntament de l’Aldea per tal d’agilitzar la tornada a la normalitat i que el contacte entre les dues administracions sigui “molt més del que ha estat fins ara, en benefici dels afectats i les seves famílies. La lleialtat institucional ha de prevaldre per damunt de tot i és imprescindible intensificar l’intercanvi d’informació”. Segons Ventura “no es pot deixar l’Ajuntament en un segon terme, i s’ha de trametre també més detalladament i amb transparència les decisions als afectats per tal que puguin recuperar la confiança”.
Núria Ventura ha aprofitat la pregunta per mostrar la solidaritat del grup parlamentari Socialista amb els 1.190 afectats per la fallida de la secció de crèdit de la cooperativa de l’Aldea, “que han viscut aquests darrers dies en una situació permanent d’angoixa” i ha lamentat la falta de respostes sobre què passarà a mitjà i llarg termini per part de la Generalitat.

dimarts, 20 de desembre del 2011

Joan Sabaté, designat portaveu adjunt de l'Entesa pel Progrés de Catalunya al Senat

José Montilla serà el president del grup parlamentari i el portaveu durant aquesta legislatura, mentre que Jordi Guillot, d'ICV, en serà el segon portaveu adjunt.
La coalició de l'Entesa compta amb 10 senadors, 8 del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i 2 d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV).
Sabaté assumeix aquesta nova responsabilitat conscient que es tractarà d'una legislatura molt difícil donat el context econòmic actual i per les polítiques apuntades ahir per Mariano Rajoy en el debat d'investidura. “Aquestes polítiques poden fer caure tot el pes de la crisi en les capes populars i, per tant, en els sectors més febles de la societat. Serem estrictes en el control del govern i propositius per contribuir a recuperar el creixement mantenint les prestacions de l'estat del benestar”.
Sabaté havia estat portaveu de l'Entesa en la comissió mixta per la Unió Europea Congrés-Senat i en la comissió d'Afers Exteriors, i membre de l'assemblea parlamentària del Consell d'Europa la darrera legislatura.

dilluns, 19 de desembre del 2011

L'alcalde de Flix, Marc Mur, nou membre de la Comissió Executiva del PSC

L'alcalde de Flix, Marc Mur, és des d'ahir nou membre de la Comissió Executiva del PSC després que el 83% dels delegats votessin a favor de la proposta feta pel primer secretari, Pere Navarro, en el plenari del 12è Congrés celebrat aquest cap de setmana a Barcelona. Mur ha destacat l'aposta pel municipalisme de la nova direcció del partit i també ha subratllat el pes que continua tenint la federació de l'Ebre en el si del PSC. Cal recordar que durant aquest darrer mandat els socialistes ebrencs també comptaven amb presència a l'executiva a través de Núria Ventura, diputada al Parlament de Catalunya, com en l'anterior hi havia estat present Josefa Beltran.
Mur també ha valorat molt positivament el resultat d'un congrés en què s'enceta un nou socialisme que significa, com va dir el primer secretari, fer que rutlli l'economia i posar-la al servei de les persones, dels treballadors i de les classes mitjanes, generar llocs de treball i fer polítiques socials, per cada un dels catalans i catalanes.
Marc Mur Bagés. Advocat. Té 44 anys. Està casat i té dos fills. És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, Màster en Gestió i Dret Local per la Universitat Autónoma de Barcelona i curs de doctorat en Dret Penal per la Universitat de Lleida. És alcalde de Flix. Ha estat també regidor de l'Ajuntament de Flix, tinent d'Alcalde i diputat provincial.

Per què el turisme?

  

Durant dècades, el turisme ha experimentat un continu creixement i una profunda diversificació, fins a convertir-se en un dels sectors econòmics que creixen amb major rapidesa al món. Avui dia, el volum de negoci del turisme iguala o fins i tot supera al de les exportacions de petroli, productes alimentaris o automòbils, convertint-lo en un dels principals actors del comerç internacional. 

A casa nostra, els tortosins i les tortosines ja fa un temps que ens trobem davant la necessitat de potenciar i millorar el sector turístic. S'ha parlat durant dècades del potencial turístic de la ciutat de Tortosa en referència al seu patrimoni cultural i natural, la singular identitat cultural i l'extensa oferta que presenta en forma d'espectacles i esdeveniments culturals.

No obstant això, aquesta situació xoca de front amb l'escàs desenvolupament que existeix com a destinació turística durant els últims anys, a causa de la renúncia per part de les administracions a la importància del sector o bé per portar-ho a terme sense tenir abans uns objectius clars; les actuacions han estat més el fruit de reivindicacions antigues de la ciutadania, que resultat d'un pla de desenvolupament turístic.

Per millorar l’oferta turística de la ciutat de Tortosa, calien estudis que aportessin propostes concretes d’actuacions i recursos econòmics per executar-les. El 3 de setembre de 2010 es va signar un conveni entre l’alcalde de Tortosa i el conseller responsable de Turisme del Govern de la Generalitat, per la concessió d’una subvenció per un import global de 900.000 euros per tal que l’Ajuntament de Tortosa executés les actuacions acordades en el termini de tres anualitats, a comptar des de la data de signatura del conveni. L’objectiu d’aquest conveni consistia en millorar el posicionament turístic de la ciutat de Tortosa a partir d’un Pla de Foment Turístic anomenat “Tortosa, ciutat del Renaixement”.

En el Ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa del passat 7 de novembre (25/2011) els diferents grups municipals vàrem poder posicionar-nos sobre la importància i urgència de posar en funcionament el Pla de Foment Turístic. Però la proposta, a la qual vam donar suport tots els grups municipals a l’oposició, va ésser desestimada pel grup de Convergència i Unió al govern, amb l'autojustificació “de ser una actuació que l’actual govern de la ciutat ja està portant a terme”.

Ha passat més d’un any des del compromís de l’Ajuntament de Tortosa per tal de desenvolupar el Pla, però no s’ha efectuat cap pas. D’acord amb el text del conveni, cal que l’Ajuntament de Tortosa s’ocupi de la contractació de la gerència i de la convocatòria de la primera sessió de la comissió de seguiment per ratificar les actuacions de la primera anualitat del pla, que ja haguéssim hagut de finalitzar.

Anem a començar el 2012 i ens agradaria pensar que potser aquest sí serà l’any turístic a la ciutat de Tortosa. Per a que el desig es converteixi en realitat és necessari materialitzar un model que sigui capaç de reactivar la nostra economia, crear ocupació i al mateix temps enriquir la nostra ciutat.

Pensem en tot el que Tortosa pot oferir i en com això es transforma en oportunitats de negoci per l’empresariat no només tortosí, sinó també ebrenc; però també en oportunitats de difusió de la nostra cultura, dels nostres serveis, dels nostres productes…

Però per tal de poder caminar en aquesta direcció, hem de tenir clar el full de ruta, planificar el recorregut i sobretot no donar tombs sense sentit, ja que s’han d’optimitzar els esforços i recursos. Els diferents agents turístics de la ciutat i l’Ajuntament hauran de treballar conjuntament per concretar un sistema que s’ajusti a la realitat turística tortosina.

Hem de demostrar en fets (i no només en paraules) que el turisme ha de ser una de les nostres prioritats. Cal desenvolupar el Pla de Foment Turístic "Tortosa, ciutat del Renaixement" per donar valor als recursos, i cal prioritzar les polítiques d’atracció, de promoció i de gestió. Tortosa reuneix un tresor en forma de patrimoni històric que aquest Pla hauria de posar en relleu perquè esdevingui una de les principals activitats econòmiques de la ciutat i del seu entorn més immediat.

Creiem que el Turisme s’ha de convertir en el motor socioeconòmic fonamental de Tortosa. No tan sols entès com un motor per al desenvolupament econòmic, sinó estabilitzador de l’economia i que doni equilibri territorial en temps de crisi.

 Tortosa ha de ser mirada com a una ciutat capdavantera del turisme de qualitat, una ciutat atractiva, que combina el turisme tradicional amb una oferta molt més àmplia, que apropi el turista a la naturalesa, a la història i a la cultura de la ciutat.

Núria Chertó Roig 
Regidora del PSC a l'Ajuntament de Tortosa

dijous, 15 de desembre del 2011

Núria Ventura: “El vot contrari de CiU a la gratuïtat del transport escolar perjudica el dret a l'educació al Montsià”

La comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya ha rebutjat avui, amb el vot en contra de CiU i l'abstenció del PP, dues propostes de resolució en relació a la problemàtica del transport escolar i presentades en defensa de la gratuïtat del servei pel PSC i ERC.
La proposta socialista, defensada per la diputada ebrenca Núria Ventura, instava al govern a “garantir l’accés en condicions d’igualtat al transport i menjador escolars, de manera gratuïta, tant a aquell alumnat que necessiti transport per al seu trasllat a un municipi diferent al seu, com a aquell que necessiti desplaçar-se des de nuclis urbans allunyats dins el mateix municipi”. Aquest darrer cas es dóna amb especial rellevància al Montsià, on el canvi de criteri del departament d’Ensenyament fa que els alumnes de Les Cases, que es traslladen a l’Institut “Sól de Riu” d’Alcanar; els del Poble Nou, que van a Amposta, i els dels Valentins, Barri Castell, Sant Joan del Pas, Les Ventalles i la Miliana, que cursen els seus estudis a l’escola “Ramón y Cajal” d’Ulldecona o a l’Institut “Manuel Sales i Ferré” d’Ulldecona hagin de pagar 1’5 euros al dia pels trajectes, segons l’ordenança aprovada recentment pel Consell Comarcal del Montsià, governat per CiU i PP.
Tant la normativa marc estatal com la catalana estableixen des de fa més de 20 anys el principi de gratuïtat absoluta en els serveis de transport i menjador escolar a l'alumnat obligatori a aquells que s'han de desplaçar d'un municipi a un altre de diferent. Tot i que no es garanteix la gratuïtat d'aquest serveis a aquell alumnat que s'ha de desplaçar des de localitats d'un mateix municipi per a gaudir del dret a l'educació obligatòria, Ventura ha recordat que “la voluntat política ha permès aplicar fins el curs passat la gratuïtat també a aquests darrers casos tenint en compte la seva singularitat i excepcionalitat i per tal de no discriminar alumnes” .
Ventura ha lamentat el posicionament de CiU al Parlament, que de la mateixa manera que va fer al Consell Comarcal del Montsià, dóna suport al pagament d’aquest servei contra els interessos de les famílies afectades i els interessos generals del territori. Segons la diputada “fins ara aquest servei es prestava gratuïtament i es desenvolupava amb consens polític, amb l’objectiu de garantir l’equitat d’accés a l’educació de tot l’alumnat, independentment del seu lloc de residència”. I en aquest sentit ha lamentat: “A partir d'ara potser ja no podrem dir que l’educació és gratuïta per a tothom als nostres pobles, un fet molt greu que atempta, a més, contra la igualtat d’oportunitats”.

33 delegats de l'Ebre participen en el XII Congrés del PSC aquest cap de setmana a Barcelona

33 delegats i una trentena de convidats de la Federació de les Terres de l'Ebre participaran aquest cap de setmana en el congrés del PSC, que es celebra al Palau de Congressos de Barcelona, del qual ha de sortir la nova Comissió Executiva. En total, hi seran presents 2.500 persones entre delegats i convidats.
Els socialistes afronten el Congrés amb voluntat de renovació i impuls a la nova etapa que s'inicia. L'eslògan del conclau és “Nou PSC”, una crida que resumeix la filosofia d'una cita d'on ha de sortir un partit preparat per encarar els reptes del futur.
Divendres es donaran a conèixer els informes de gestió per a la seva aprovació i dissabte es realitzaran les diferents comissions de treball. Aquestes són cinc: Introducció i Europa, la Mediterrània i el Món; Què és i què vol ser el PSC?; Quina Societat volem?; La construcció de l'alternativa progressista, i Organització, Estatuts i Codi ètic. En total s'han presentat 4.800 esmenes a la ponència marc. Cal assenyalar que per primera vegada els convidats al Congrés podran intervenir i tenir veu en els treballs de les comissions.
Per garantir un Congrés obert, participatiu, transparent i de renovació, des del PSC s'ha presentat l'espai web 12congres.socialistes.cat on es podrà accedir a tota la informació relacionada amb l'esdeveniment, des del reglament del Congrés fins a les a les ponències de les cinc comissions, passant per informació pràctica i de serveis fins a l'accés a les preguntes freqüents, les xarxes socials de l'espai socialista o les retransmissions en directe del dia a dia del congrés. Es tracta d'un gran aparador i d'una eina útil tant per als assitents al congrés com per a la ciutadania en general. A l'espai 2.0 es poden veure gràficament i ràpidament els quatre espais oberts del partit (twitter, facebook, youtube i flickr). El hastag utilitzat durant el congrés serà #congrespsc.


dimecres, 14 de desembre del 2011

LA MESA DE REPRESENTANTS MUNICIPALS INICIA CONTACTES AMB ELS REPRESENTANTS DEL SECTOR DE LA SALUT

Representants de la Mesa s’han reunit aquest dimarts amb la Plataforma per la Salut i les Juntes de Personal de l’Hospital Verge de la Cinta i d’Atenció Primària.

El passat 27 d’octubre es constituïa una Mesa de Representats que agrupava els grups municipals a l'Ajuntament de Tortosa del PSC, ERC, ICV i PPC, amb l’objectiu d’oferir un interlocutor al sector de la salut i conèixer de primera mà la situació de l’atenció sanitària a la ciutat i al conjunt del territori. Aquesta unió, sense precedents, es justificava en un manifest denominat Compromís Municipal amb la Salut Pública per la necessitat de donar compliment a la moció aprovada per unanimitat el dia 3 d’octubre al Ple de l’Ajuntament de Tortosa; per la inactivitat del govern municipal al respecte, i per la voluntat d’adquirir un compromís clar per superar els partidismes en defensa d’un servei públic essencial per a la ciutat i el conjunt territori.

Ahir dimarts, 13 de desembre, la Mesa de Representants Municipals va iniciar la ronda de reunions amb la Plataforma per la Salut Pública de les Terres de l’Ebre i amb les Juntes de Personal de l’Hospital Verge de la Cinta i d’Atenció Primària i en va extreure les següents conclusions:
  • El sector de la sanitat segueix sense tenir interlocutors clars al territori per tal d’establir el diàleg necessari per orientar els ajustos.
  • Es constata que continua el degoteig de retallades que afecten a la quantitat i a la qualitat de la nostra atenció sanitària. En aquest sentit, destaca la reducció dràstica de personal als centres sanitaris, una disminució alarmant d’intervencions quirúrgiques (de 80 a 90 setmanals el 2010 hem passat a 30 a 32 setmanals el 2011), o l’eliminació total o parcial del servei d’urgències a nombrosos Centres d’Atenció Primària.
  • Es nota un empitjorament substancial de l’estat d’ànim del personal sanitari que queda. La pressió a la que se’ls sotmet i la sensació d’estar donant un mal servei a la ciutadania generen una frustració evident.
  • S’aprecia una preocupació creixent per les repercussions que aquestes retallades tenen en els temps d’espera per a proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques. En aquest sentit, es percep que s’estan variant els criteris perquè les llistes d’espera, que no es fan públiques, apareguin maquillades davant l’opinió pública, quan és evident que des de l’inici de les retallades s’han multiplicat.
  • El sector manifesta el seu temor que encara no s’ha tocat fons. Els pressupostos de la Generalitat per a l’any 2012, que s’han d’aprovar en els propers mesos, poden debilitar encara més el nostre sistema d’atenció sanitària.
  • Existeix la convicció que hi ha una recentralització de la gestió sanitària, ja que la gerència de la Regió Sanitària, la gestió dels recursos humans, i, fins i tot, la cuina estan avui controlats des de Tarragona. L’Hospital Verge de la Cinta ha passat de ser un dels millors hospitals de Catalunya a ser una simple sucursal del Joan XXIII de Tarragona.
  • S’aprecia també que aquesta situació afecta greument als metges en formació (MIR), que no poden fer les pràctiques necessàries per formar-se adequadament.
  • Per últim, es constata també la preocupació pels efectes socioeconòmics de les retallades. La pèrdua de capital humà qualificat que es veu obligat a marxar, l’increment de les llistes de l’atur com a conseqüència de l’acomiadament de personal sanitari i les repercussions sobre el consum que tenen es fan notar i contribueixen a deprimir, encara més, la precària situació econòmica de Tortosa i el conjunt del territori.

Després d’aquestes primeres reunions, els membres de la Mesa de Representants Municipals volem manifestar:
  • Que les característiques específiques del territori (baixa densitat de població, gran extensió territorial, població envellida, nivell de renda per càpita per sota de la mitjana catalana) aconsellen donar un tractament diferent al d'altres territoris del país a l’hora de fer retallades.
  • Que les retallades ja executades deixen l’Hospital i el conjunt del sistema d’atenció primària de les Terres de l’Ebre en una situació preocupant en relació a la quantitat i la qualitat del servei, amb una gran pèrdua d’autonomia de gestió en benefici de Tarragona, i amb unes repercussions socioeconòmiques que poden ser fatals per a sectors com el comerç.
  • Que el sector demana que els representants polítics ens unim per defensar la qualitat del nostre sistema sanitari per damunt d’interessos partidistes.
  • Que el full de ruta ha de ser el compliment de la moció popular aprovada per unanimitat pel Ple Municipal el dia 2 d’octubre de 2011.
  • Finalment, que també cal implicar els agents socioeconòmics per aconseguir preservar la nostra salut pública com a element fonamental per construir un futur millor per a la nostra societat.

Mesa de Representants Municipals

dimarts, 13 de desembre del 2011

Joan Sabaté pren possessió del càrrec com a senador

Joan Sabaté ha pres possessió aquest matí del càrrec de senador de l'Entesa pel Progrés de Catalunya en la constitució de les Corts espanyoles en la que serà la X Legislatura. Sabaté ha assenyalat que, des d'un context amb una majoria absoluta del PP, "la nostra principal funció serà controlar l'acció de govern, amb una oposició constructiva en les mesures contra la crisi, però a favor de la majoria i vetllant perquè no s'afecti als més febles". En aquest sentit, Sabaté ha anunciat que des de l'Entesa un dels principals objectius serà que es mantinguin els fonaments de l'estat del benestar i que s'impulsaran iniciatives en aquest sentit. També ha estat molt contundent en assenyalar que s'estarà atent i es serà bel·ligerant amb qualsevol intent d'atemptar contra els interessos de les Terres de l'Ebre, en referència directa a les amenaces d'un nou projecte de transvasament de l'Ebre ara que el PP tornarà a governar.

Joan Sabaté té 54 anys. És llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. És professor d'Ensenyament secundari de Geografia i Història, amb plaça a l'Institut de Tortosa. Ha estat alcalde de Tortosa des de 1999 a 2007 i regidor des de l'any 1991. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya (2003-2006) i senador durant les legislatures 2000-2003 i 2006-2011. És president de la federació XVI del PSC i primer secretari de l'Agrupació del PSC de Tortosa. Ha estat membre de l'assemblea parlamentària del Consell d'Europa.