dilluns, 4 d’abril del 2011

El PSC denuncia que el canvi anunciat per CiU es basi en retallades en salut que perjudiquen greument les Terres de l'Ebre

Els socialistes condicionen el suport als pressupostos de la Generalitat a que no es faci marxa enrere en els avenços aconseguits en el benestar de les persones


El PSC de l'Ebre ha respost avui de forma contundent a una de les noves tisorades anunciades pel govern de CiU que afectarà a un dels drets més bàsics i de primera necessitat per a les persones, com és la salut. Per això, avui mateix ha anunciat que condicionarà el seu suport als pressupostos de la Generalitat a que no es faci ni un mil·límitre de marxa enrere en els avenços aconseguits en el benestar de les persones, així com també es realitzaran tot un seguit d'iniciatives parlamentàries per aturar aquesta nefasta decisió per als interessos de les persones. “Coincideix l'anunci de les retallades, que ens afecten directament a les Terres de l'Ebre en un servei públic de primera necessitat com és la Salut, amb els 100 primers dies de bipartit”, ha lamentat Antoni Sabaté, primer secretari del PSC de l'Ebre, tot advertint que estem davant un nou model econòmic i social radicalment diferent “al que defensem el PSC”. Segons el dirigent socialista, tot indica que estem en el preludi del desmantellament de l'estat del benestar, i per tant, “davant d'aquest fet tan greu, combatrem aquesta situació”. Sabaté ha denunciat que amb l'excusa de la crisi econòmica “s'estiguin perfilant noves oportunitats de negoci a costa dels serveis públics que no podem permetre de cap manera”.

Davant d'aquesta situació, el PSC de l'Ebre també s'ha posat al costat del personal sanitari, ja que assistim a un context de retallades de personal, consultes externes i intervencions quirúrgiques intolerables. “No és possible jugar amb la salut de les persones”, ha criticat el president del PSC de l'Ebre, Joan Sabaté, que ha denunciat una estratègia de canvi de model de CiU que representarà un retrocès de trenta anys en el que havia estat un avenç de l'estat del benestar. Sabaté, que ha explicat que li han arribat crítiques ja d'usuaris als quals se'ls ha trucat per ajornar la seva intervenció, ha advertit que tot indica que aquestes retallades encara poden ser pitjors després de les eleccions municipals de 22 de maig vinent.

Sabaté ha recordat, a més, que la nova tisorada arriba poc després de l'anunci de l'ajornament de la construcció del nou hospital de Tortosa. En aquest sentit, el PSC també ha presentat una proposta de resolució al Parlament perquè es mantinguin els terminis de l'execució del mateix. “No és acceptable la posició del senyor Bel que ha anat justificant aquests retards, com també és inadmissible que les Terres de l'Ebre perdin amb el canvi anunciat per Mas.”

Els socialistes també han mostrat avui la seva preoupació per les retallades en educació. Així, el PSC de Tortosa presenta avui al ple ordinari una moció demanant que s'executin les obres que ja tenen finançament, com el nou col·legi de Sant Llàtzer, el nou institut de Tortosa, i també es tiri endavant amb les actuacions previstes com el nou col·legi de Remolins. “Seria intolerable que en un moment en què el govern es planteja elimintar l'impost de successions que només afecta als més rics, o sigui, que es vulgui recaptar menys perquè els rics paguin menys, el mateix govern vulgui baixar pressupostos de dos sectors bàsics per a la qualtiat de vida de les persones, com són la salut i l'educació, i més en un context de crisi com l'actual, en què ens cal ajudar més a les famílies.”