dilluns, 18 d’abril del 2011

L'impuls a l'economia, la seguretat, els serveis a les persones i el pla de centre, prioritats del PSC tortosí

El candidat, Joan Sabaté, presenta el decàleg del programa amb vista a les eleccions municipals del 22 de maig vinent


El candidat a l'alcaldia de Tortosa, Joan Sabaté, ha presentat aquest matí els deu punts del programa electoral amb què els socialistes concorren a les eleccions municipals del 22 de maig vinent. L'impuls a l'economia, la seguretat, els serveis a les persones i el pla de centre prioritzen una proposta que va encaminada a tenir una ciutat, capital de les Terres de l'Ebre, que estiri, que creixi, “no adormida com la vol tenir la dreta de sempre”. En el decàleg presentat avui del programa electoral, la gran proposta serà la posada en marxa d'un Pla Integral del Centre perquè “volem una ciutat activa, dinàmica i comercial” i, per això, Sabaté ha assenyalat que “cal potenciar el nostre comerç perquè Tortosa és el centre comercial de les Terres de l'Ebre”. Així, els socialistes tortosins tindran com a principal actuació durant el proper mandat executar la urbanització dels terrenys recuperats al ferrocarril amb un gran aparcament sota la nova rambla.

El punt de partida del programa se situa en l'exigència de la creació de la Vegueria de l'Ebre, a la qual s'hi ha oposat CiU i Ferran Bel, amb el vot contrari a la llei que la feia possible. Però, sobretot, l'accent se situa en l'economia i el treball, “amb la creació de llocs de treball de qualitat, pensant en les persones i les famílies, impulsant la implantació de noves empreses al nostre territori”. En aquest apartat, una de les propostes concretes és impulsar un centre de recerca (R+D+i).

El tercer punt incideix en la seguretat ciutadana per fer de Tortosa una ciutat per viure-hi, més segura i menys col·lapsada. Per aquest motiu, els socialistes es comprometen a garantir la presència de la policia de barri. El candidat socialista ha lamentat que “Bel no hagi complert, ja que no ha creat les 20 places que va prometre, n'ha creat 9, el mateix nombre de places que s'havien creat en l'anterior mandat i que ell tant va criticar”.

Els equipaments, amb noves llars d'infants públiques i l'augment de les places de centre de dia, és una altra de les prioritats del programa socialista. Com també ho és fer una veritable xarxa coordinada dels pobles del municipi per millorar-ne la cohesió. En aquest punt, els socialistes tortosins proposaran la creació de les EMD de Vinallop i Els Reguers, sempre que així ho desitgin els seus veïns, a banda de consolidar les EMD de Jesús, Campredó i Bítem.

Per al PSC de Tortosa també és fonamental que la joventut es pugui quedar a la ciutat i es compromet a oferir els mitjans per aconseguir-ho. Entre altres, una de les propostes concretes és potenciar la borsa d'habitatge amb especial atenció als joves per ajudar-los a emancipar-se.

L'educació i l'esport també són prioritats indiscutibles. Així, Sabaté ha anunciat que es treballarà d'acord amb el sector educatiu per impulsar la formació professional en col·laboració amb el teixit empresarial. Quant a l'àmbit esportiu, el PSC vol que Tortosa sigui un referent a nivell nacional i es treballarà per impulsar l'esport base. Una de les iniciatives que ja s'ha apuntat és posar en marxa el Centre de Tecnificació Ciclista adscrit al Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l'Ebre.

Finalment, el PSC tortosí també es compromet a fer un nou pla de mobilitat sostenible a mida de les persones perquè Tortosa sigui una ciutat ecològica, sostenible i saludable.