dimarts, 19 d’abril del 2011

El PSC proposa fer d'Amposta la capital musical de Catalunya un cap de setmana l'any

Els socialistes s'avancen a totes les candidatures i són els primers a presentar tot el programa per Amposta


El candidat a l'alcaldia d'Amposta, Antoni Espanya, ha presentat avui el darrer bloc de propostes del programa electoral del PSC d'Amposta amb vista a les eleccions municipals del 22 de maig vinent que incideix en la cultura, l'esport, les noves tecnologies i les propostes per al Poble Nou, Balada i Eucaliptus. “En total, al llarg d'aquests dies hem presentat dotze propostes electorals, 150 mesures concretes que volem impulsar si la gent ens fa confiança”, ha resumit, tot recordant: “Som el primer partit i l'únic que ha presentat fins ara el seu programa electoral.”

La principal proposta d'aquest darrer eix es troba en el bloc de cultura i concretament en l'àmbit musical en què els socialistes consideren prioritari que Amposta sigui la capital musical a Catalunya un cap de setmana a l'any amb la posada en marxa de la Fira de Música. “El nostre potencial musical ens dóna personalitat pròpia i hem d'explotar-ho al màxim, amb col·laboració, evidentment, amb les societats musicals i amb totes aquelles persones que són creatives i que tenen propostes innovadores en l'àmbit de la cultura”, ha recalcat Espanya. Aquesta iniciativa té com a objectiu estratègic posar en valor el fet musical d'Amposta per projectar la ciutat a nivell nacional i internacional, “un tret que ens diferencia de la resta de ciutats mitjanes de Catalunya”. Evidentment, segons Espanya aquesta seria la cirereta de tota “una proposta cultural immesa a la qual cal saber donar suport i fer crèixer en benefici de tots”, com aprofitar el Mercat Tradicional a la Plaça com a element de projecció exterior i modernitzar el model de Festes Majors, entre altres aspectes.

Com a aposta clara de futur per als joves, les propostes d'esports també són prioritàries per al PSC ampostí. Quant a les actuacions concretes en aquest àmbit, hi ha crear 'una reserva estratègica de sòl per equipaments esportius a la zona compresa entre el canal de la dreta, el canalet de la Ràpita i la N-340, coneguda com a zona Natzaret. També es proposa crear una escola infantil multiesportiva en la franja de Primària, gestionada per les escoles, en col·laboració amb els clubs per garantir la pedrera de les entitats esportives; habilitar un Espai Municipal per a joves autogestionat per ells, i posar en marxa la Fira de la Joventut.

Conscients també de la importància de les noves tecnologies com a eina transversal, els socialistes consideren clau fer un estudi de viabilitat d'una xarxa WIFI sense fils que cobreixi tota la ciutat i la implantació d'un sistema de comunicació d'incidències a la via pública “ràpid i senzill”.

El PSC pensa amb els seus nuclis de població

El PSC ampostí, com ha fet sempre, entre altres incorporant a la seva candidatura algú procedent dels seus nuclis de població, també considera necessari tenir un bloc concret per al Poble Nou, Balada i l'Eucaliptus. “Com a objectius estratètgics ens proposem la millora de les comunicacions del Poble Nou i Eucaliptus”, ha destacat Espanya, tot afegint: “cal ampliar les carreteres d'accés que actualment són molt perilloses per la manca de vorals”. En aquest sentit, ha apuntat que cal millorar la dotació de serveis a les platges amb vigilància, aparcaments i dutxes durant tot l'estiu. Pel que fa a les accions concretes, entre altres, el candidat socialista ha avançat que es sol·licitarà al ministeri de Medi Ambient l'arranjament de la façana marítima de la urbanització d'Eucaliptus amb una actuació similar a la de Riumar.

Finalment, el PSC ampostí convida tota la ciutadania al concert que es farà el proper divendres 29 d'abril, a partir de les 23 hores, a la sala de ball de la Lira, en què hi actuaran Albert & la Banda dels 13 i Los Maleantes.

Tota aquesta informació la podeu trobar ampliada al bloc del candidat: http://www.toniespanya.blogspot.com/.