dimecres, 27 d’abril del 2011

El PSC qualifica de "teatre anual" el superàvit anunciat per Ferré

Ho certifica l'aprovació en el mateix ple d'una modificació de crèdit de 800.000 euros per pagar despeses urgents que ha indignat Antoni Espanya, lamentant la improvisació i el baix nivell polític i de gestió del govern de CiU


El candidat del PSC a l’alcaldia d’Amposta, Antoni Espanya, ha qualificat de teatre repetitiu i avorrit l’anunci del superàvit d'1 milió d’euros dels comptes del 2010 per part de l'alcalde, Manel Ferré, en el darrer Ple ordinari del mandat celebrat ahir dimarts.

“El senyor Ferré hauria d’estalviar-nos aquesta representació anual en què vol fer creure a la ciutadania que el nostre ajuntament es troba en una òptima situació econòmica. Si això és així, és inexplicable que acte seguit de donar compte del superàvit aprovi una modificació de crèdit en la que es gasta més de 800.000 euros (més del 80 % del suposat superàvit) en despeses urgents, fruit de la seva improvisació constant, moltes d’elles clarament electoralistes ”, ha advertit el portaveu socialista.

Espanya ha recordat que el deute viu de l’ajuntament és de més d'11 milions d’euros, l’equivalent al 78 % del pressupost consolidat, la qual cosa impedeix al consistori endeutar-se més en haver passat la ràtio del 70 % marcat per l’Estat. “Això deixarà lligat de peus i mans el nou equip de govern que surti elegit el proper 22 de maig”, ha lamentat el candidat a l’alcaldia.

Per altra banda, el portaveu socialista ha volgut assenyalar que dels 800.000 euros se’n destinen 50.000 a despeses a causa de diverses representacions jurídiques. “El senyor Ferré porta gastats més de 100.000 euros, en el que portem de mandat, a càrrec dels pressupostos municipals, en advocats i procuradors en diversos procediments judicials en els que l’ajuntament ha estat demandat per empreses i particulars”. Espanya es referia així a casos com els del Multicinemes de Tosses on una altra empresa del territori ha demandat l’ajuntament en concepte de lucre cessant per 4.7 milions d’euros, per haver permès deixar funcionar la sala sense la preceptiva llicència d’obertura. “Si li sumen altres demandes en concepte de responsabilitat patrimonial, per danys a persones i/o propietats per les obres mal planificades i mal senyalitzades i les de impugnacions de procediments urbanístics, principalment reparcel·lacions i/o expropiacions, veure’m que l’ajuntament d’Amposta és un dels més judicialitzats de Catalunya. La desídia per una banda i la manca de diàleg per l’altra ens poden comportar sentències molt gravoses per a les arques municipals que poden arribar a hipotecar de forma important els pressupostos dels propers anys”, ha subratllat.

Espanya ha volgut anar més enllà i ha qualificat el govern de Ferré com el de més baix perfil polític i de gestió de la història democràtica d’Amposta. “La incapacitat d’executar ni un 30 % dels pressupostos anuals d’inversions, la mala gestió en l’Escorxador municipal que ha generat un forat d'1,7 milions d’euros, la manca de transparència en l’adjudicació d’obres públiques i en la contractació de personal, la nul·la sensibilitat cap al comerç local, la manca de planificació en les obres del centre i la pujada en un 70 % de l’IBI urbà en els darrers deu anys són fets indiscutibles que malauradament corroboren aquesta afirmació”, ha conclòs.

D'altra banda, el candidat a l'alcaldia d'Amposta ha presentat avui el seu web amb vista a les municipals www.toniespanya.cat. En aquest espai, s'hi poden trobar totes les notícies, el programa electoral, els actes d'agenda i tota la informació de la candidatura amb què els socialistes concorren a les eleccions amb l'objectiu que Amposta s'atreveixi al canvi polític després de 24 anys de governs de CiU. Es tracta d'un web dinàmic en què la ciutadania hi pot aportar els seus comentaris i enviar les seves opinions i inquietuts.