dilluns, 29 d’octubre del 2012

El PSC critica que Ferré (CiU) hagi impedit la participació dels representants veïnals en el ple ordinari d'avui a Amposta



Els socialistes han presentat en solitari quatre mocions de la ciutadania després que la federació de veïns les hagués traslladat a tots els grups municipals

El PSC ha presentat en el ple ordinari d'aquest matí quatre mocions a instàncies de la Federació de Veïns d'Amposta i ho ha fet en solitari, tot i que l'entitat les havia fet arribar a tots els grups municipals de l'Ajuntament. Les mocions estaven relacionades amb l'actualització del valor cadastral dels immobles, la revisió del rebut de la brossa, el cobrament indegut a les comunitats de veïns i la possibilitat de fraccionar els deutes de particulars.

Tot i això, el portaveu del grup, Antoni Espanya ha demanat al ple la possibilitat que fossin els representants dels veïns els encarregats de defensar les mocions, una petició que ha estat aprovada per tots els grups a excecpció de CIU que “fent ús de la seva majoria absoluta i excusant-se en el Reglament Orgànic Municipal (ROM) ha coartat la llibertat d'expressió dels veïns i no els ha deixat participar en el ple”.

No només ha estat aquesta, però, l'evidència del “menyspreu” de l'alcalde i del govern convergent cap a l'entitat cívica més important de la ciutat, ja que a més ha desestimat totes les mocions presentades a excepció de la que demanava el fraccionament del deute pendent al·legant que  ja ho estan duent a terme.

Els socialistes han valorat, d'altra banda, positivament el suport unànime a la moció pròpia en què defensaven el manteniment dels ajuts a l'arròs i el pagament del deute per part de l'ACA a la comunitat de regants. “És important que s'hagi aprovat perquè si no es paga el deute això pot repercutir en un increment dels costos del rebut de l'aigua en un 50% que juntament amb l’increment d’altres despeses del conreu i la previsible disminució dels ajuts de la PAC  poden posar en perill la viabilitat econòmica del sector de l’arròs”.

Proposta perquè els membres de les taules electorals siguin aturats

En l'apartat de precs i preguntes, els socialistes han proposat que els components de les taules electorals dels comicis del 25 de novembre al Parlament estiguin formades per persones en situació d'atur, iniciativa que el govern s'ha compromès a estudiar. “Amb aquesta mesura es permetria que aquells que més estan patint en aquests moments rebin una injecció econòmica, encara que sigui petita i temporal”.

En un altre ordre de coses, durant el ple els socialistes no han donat suport a la compra d'un local de 92 metres quadrats en considerar que el cost del mateix, 163.000 euros, està molt per sobre del seu valor de mercat. Els socialistes consideren positiu  que l'Ajuntament posi a disposició de les entitats i associacions els espais necessaris per desenvolupar les seves tasques, però no han pogut donar el vistiplau a aquesta operació perquè és “exagerada”.  Per aquest motiu, des del PSC se li ha proposat a Ferré que es llogui aquest local per posar-lo a disposició de les entitats sense que això vagi en detriment de les arques municipals.

Finalment, Espanya ha celebrat l'aprovació del reglament del distincions i honoraris de l'Ajuntament que ha de regular la relació entre els exalcaldes i exregidors amb la ciutat i el consistori, una proposta que havia estat presentada pel grup Socialista.