divendres, 26 d’octubre del 2012

Els joves parlem clar!

Estem desesperats i volem mostrar la nostra preocupació sobre la situació política, econòmica i social actual. En un context de crisi global se’ns plantegen unes eleccions al Parlament de Catalunya quan ni tant sols s’havien complert dos anys del passat mandat on CIU ens havia de portar la salvació front aquesta situació.

El govern de CIU ha apostat per les retallades amb pretensions d’afavorir els sectors privats en detriment dels serveis públics. Amb les seves polítiques veiem estroncades les nostres possibilitats futures i ens estan portant a una situació de frustració permanent. I tant que en som de NINI’s! NI ens deixen estudiar, NI ens deixen treballar, NI ens deixen complir les nostres voluntats, en definitiva; NI ens garanteixen oportunitats de futur. En dos anys n’hem tingut prou; no en volem més!

Ara més que mai necessitem una aposta forta en l’educació. És una eina potencial per a la formació en el coneixement de ciutadans democràtics lliures. No podem permetre que desmantellin el sistema educatiu: necessitem garantir oportunitats per a tothom. Així mateix reclamem que es prenguin mesures decisives per acabar amb l’atur juvenil; no pot ser que el sector de la població més actiu no pugui, per manca de possibilitats, contribuir a la sortida de la crisis actual.

CIU ha atiat el debat independentista i s’ha apoderat de l’estelada sense discurs ni propostes clares; és una mesura electoralista d’enganyifa general. Em costa entendre com un partit que ha donat suport als pressupostos de l’Estat espanyol on governa el PP, ara fa declaracions insinuant que Espanya ens roba per defensar la seva posició en el debat nacional. No serà pas una estratègia més, no només per amagar les polítiques de retallades, sinó també per ocultar els escàndols judicials i de corrupció que acusen presumptament a primeres línies del partit, tal i com hem anat assabentant-nos per la premsa?

El proper 25N no votem pas Independència; votem la necessitat d’una alternativa sensata al fracàs del govern de Mas; una aposta clara contra les retallades. Ara més que mai necessitem garantir l’estat del benestar per tal que puguem viure amb dignitat i que puguem complir els nostres somnis. Que no ens enganyin: austeritat no significa precarietat i és així com amb les seves polítiques ens estan fent viure.


Víctor Grau Ferrer
Membre de la Joventut Socialista de Catalunya a Tortosa

*Article publicat en l'edició d'avui a La Veu de l'Ebre