dijous, 11 d’octubre del 2012

Som els millors!!!

M’agradaria que algú fes un esforç i reconegués que la supèrbia no ha estat una bona “Consellera de la Generalitat” i que s’ha de demostrar si un és el millor, o no. El valor no se suposa, s’ha d’exercir; i farien bé en disculpar-se perquè no han estat els millors. Per això, m’atreveixo a escriure què cal per ser els millors, entre tantes i tantes coses que voldria.

Voldria que els governants de la meva nació, Catalunya, fossin capaços de solucionar els problemes derivats de la crisi econòmica, els que ens afecten a la gran majoria dels catalans: els problemes dels joves que no poden pagar els estudis universitaris; els de la gent gran que no poden arribar a final de mes i, a més a més, han de pagar l’euro per recepta; els problemes dels que no tenen treball; els problemes dels mestres que no poden educar bé els alumnes perquè les aules estan massificades; els problemes que tenim per rebre una sanitat digna i en bones condicions; els problemes dels nostres científics que veuen rebaixats els ajuts econòmics per fer recerca; o coses tan senzilles com que el 15% de la població, d’aquí de casa nostra, no veu la TDT, quan a la resta de Catalunya és de l’1%.

Voldria que els governants sabessin ser “els millors” per administrar bé els impostos que paguem a Catalunya i que no se’n van a Madrid. Que sabessin disminuir les diferències socials; que sabessin distribuir millor la riquesa; que sabessin administrar bé les emocions i els sentiments de tots: nens, joves, adults i vells; que sabessin estar al servei de les persones, i no només dels que més tenen. Voldria que quedés constància que quan tindrem més diners serem més feliços tots, i no uns més que els altres com ara passa.

Voldria també que em defensessin davant dels altres, d’aquells que ens menystenen, i d’aquells que no ens respecten pel que fem i contribuïm. Voldria que allò que reclamem per a Catalunya sigui distribuït equitativament i que aquestes terres, les de l’Ebre, no ens quedéssim un altre cop en l’oblit.

Voldria un Govern fort que ens ajudés a avançar, que no es lamentés del que no tenim, que ajudés als Ajuntaments, que som els més propers a la gent, i que ens pagués el que ens deu des de fa més de 2 anys. I no em lamento, constato un fet perquè se sàpiga.

Voldria que el meu Govern fes una sola mesura perquè els qui més tenen més ajudin a sortir de la crisi, i no em serveix l’excusa que no cal que paguin perquè total el 60% del que pagarien se n’aniria a Madrid . Bé, una sola! Totes les comunitats autònomes han rebaixat el seu tram de l’IRPF menys la nostra; voldria, també, pagar com tots. Voldria que els que puguin pagar-se una sanitat privada, que no els desgravi; perquè això significa menys diners per a la pública.

I ara, què és el que ens queda? 2 anys perduts aguantant, resistint estoicament; això sí, la culpa, dels altres. Què dirien els nostres ciutadans si els Ajuntaments no haguéssim atès les seves necessitats? Que fàcil ho tindríem si no féssim res, perquè a nosaltres tampoc no ens paguen, però això no és el que s’espera de nosaltres. No som els millors! Però hem treballat sense lamentar-nos del que podríem tenir.

Francesc J Miró Melich
Alcalde de Godall
Secretari Acció Política PSC-TTEE.