dimarts, 23 d’octubre del 2012

Sabaté acusa Wert d'incendiar Catalunya

El portaveu adjunt de l'Entesa creu que el ministre desconeix l'ensenyament a Catalunya i practica el nacionalisme excloent

El portaveu adjunt de l'Entesa, Joan Sabaté, ha preguntat aquesta tarda al Ministre d'Educació i Cultura sobre la seva afirmació fa uns dies de la seva intenció "d'espanyolitzar" als alumnes catalans. Per a això li ha demanat que expliqui les mesures que pensa impulsar per a aconseguir aquest objectiu.

Sabaté ha dit que la proposta "d'evangelització laica ens porta a considerar dues coses: que desconeix l'ensenyament a Catalunya i posa en dubte l'honestedat del professorat; i que es fonamenta en un nacionalisme excloent."

També Sabaté li ha dit a Wert que "estan incendiant Catalunya, alimentant el nacionalisme amb un altre nacionalisme". Ha relatat l'anècdota del rei Felip V que el 1717 va donar una instrucció secreta al capità general de Catalunya amb el següent text: "El corregidor pondrá el mayor cuidado en introducir la lengua castellana, a cuyo fin dará las providencias más templadas y disimulando para que se consiga el efecto sin que se note el cuidado". I s'ha dirigit a Wert: "Sense cap dubte la prudència no l'adorna a vostè perquè no ha volgut evitar la provocació, ni dissimular-la".