dimecres, 30 d’abril del 2014

Amposta reconeixerà la figura de Joaquín Fibla i la seva vinculació al futbol local

El ple aprova també per unanimitat la moció del PSC en suport a les activitats ramaderes de bous braus a les Terres de l’Ebre
Amposta reconeixerà la figura de Joaquín Fibla en un acte que organitzarà la regidoria d’Esports amb la comissió del centenari del CF Amposta. Així ho va pactar el grup Socialista amb l’equip de govern per aconseguir el seu vot favorable a un reconeixement merescut “per més de 60 anys dedicats al futbol de la ciutat, una relació llarga, intensa i fructífera, vocacional, clau en el futbol al municipi, sobretot en la formació dels més joves”, tal com ha recordat el portaveu del grup, Antoni Espanya. Els socialistes havien demanat que es posés el nom de Fibla al camp de futbol però després que l’alcalde, Manel Ferré, argumentés que mai no s’havia posat el nom de cap persona a una instal·lació municipal, els socialistes van acceptar retirar aquest punt de la moció. “Per damunt de tot el que volíem és que el ple aprovés de forma unànime l’homenatge al senyor Fibla que coneixia pel seu nom la majoria dels nois del futbol base, a qui poques setmanes abans de morir encara se’l podia veure al camp de futbol, que més enllà de la seva trajectòria vinculada al futbol ampostí va tenir també una intensa vida personal i, fins i tot, va arribar a marxar voluntari al front durant la Guerra Civil per defensar la República”.
Durant el ple de dilluns, els socialistes també van rebre el suport de tots els grups perquè es canviï la normativa específica que regula les activitats ramaderes i concretament la de bous braus perquè “es permeti l’assistència de persones no vinculades a l’explotació perquè puguin observar com es duen a terme les tasques diàries i de maneig dels animals”. Espanya ha destacat que aquest fet permetria continuar amb l'activitat turística que es realitzava i a la vegada incidir positivament en l'economia dels municipis. Per això ha insistit en que s'aturin tots els expedients sancionadors en curs i no se n'obrin de nous. 
Un altre punt important que es va tractar va ser l’adjudicació definitiva el transport urbà, un punt que havia quedat sobre la taula el ple passat a petició del PSC per explorar alguna via jurídica que permetés reiniciar l’adjudicació del servei, que malauradament el secretari municipal en funcions no considera possible. “Aquest fent, conjuntament amb l’anunci que l’empresa perdedora pensava recórrer l’adjudicació davant la Generalitat i el fet que totes dues empreses tenen contractats treballadors d’Amposta han motivat la nostra abstenció, tot esperant la resolució de la Generalitat”, ha exposat Espanya.
Quant a la moció que demanava l’aplicació de la Llei estatal respecte al règim d’incompatibilitats d’alguns funcionaris municipals, el grup Socialista seguint el posicionament que va exposar el juny de l’any passat, es va abstenir. “Estem davant d’un conflicte competencial entre administracions que acabarà al Tribunal Suprem i que la sentència ferma tardarà anys en produir-se. No obstant, està clar que a CiU li interessa aplicar la Llei catalana menys restrictiva respecte una segona activitat privada dels funcionaris, fins i tot en contra del criteri de la secretaria municipal expressat en un informe molt clar”, ha reiterat Espanya que ha subratllat que “la part positiva de tot això és que molts treballadors municipals que havien estat exercint una segona activitat sense autorització, per fi han regularitzat la seua situació a nivell legal.
Finalment, en l’apartat de precs i preguntes, Ferré va reconèixer al grup Socialista que les Galeries Comercials, Amposta Ciudad Futuro, sortiran en breu a subhasta judicial després d’una suspensió de tipus tècnic i a instàncies de la mateix entitat bancària, ja nova propietària de les instal·lacions.
En un altre ordre de coses, durant el ple de dilluns el grup Socialista va voler que constés en acta el reconeixement a la tasca realitzada per Encarna Ferrer Provinciale, com alcaldessa pedània del Poble Nou durant 27 anys, després que hagi renunciat al càrrec. Els socialistes consideren que el seu relleu s’hauria de fer mitjançant votació popular “que reflectiria millor la voluntat i pluralitat dels veïns del Poble Nou que no pas mitjançant un decret d’alcaldia, ja que el dret a decidir comença pels representants més propers”.