divendres, 4 d’abril del 2014

El PSC diu que el govern de Móra d’Ebre ha desaprofitat la llei de Barris amb el projecte de les Moreres

Entrevista a Josep Solé Arnal, portaveu del PSC a l'Ajuntament de Móra d'Ebre, al Canal 21 i reproduïda per la Marfanta
El portaveu del PSC de Móra d’Ebre, Josep Solé Arnal, ha assenyalat que el temps els ha donat la raó sobre l’edifici polivalent del barranc de les Moreres, el projecte més ambiciós de l’equip de govern de Convergència i Unió en aquest mandat. Fa poques setmanes, i després d’un any amb les obres per començar, l’Ajuntament ha hagut de resoldre el contracte amb l’empresa tortosina que havia d’aixecar l’edifici, i que també preveia la construcció d’un pàrquing de 350 places per resoldre els problemes d’aparcament de l’hospital comarcal de Móra d’Ebre. En declaracions a Canal 21 Ebre, Solé Arnal ha volgut recordar que els socialistes van ser “escèptics des d’un principi”. De fet, el regidor del PSC ha contradit el principal argument de l’alcalde, el convergent Joan Piñol, tot assenyalant que si el projecte fos viable hauria obtingut el finançament.
En la mateixa línia, Solé Arnal ha afirmat que el govern de Piñol no va valorar prou el risc que suposava el projecte del barranc de les Moreres. Sobretot, tenint en compte que va ser necessari modificar la planificació dels projectes de la llei de Barris. Segons Solé, ara caldrà tornar a refer el pla per rehabilitar el nucli antic de Móra d’Ebre. Així, el portaveu del PSC ha lamentat que en tres anys de mandat, el govern municipal no ha fet gairebé res de la llei de Barris.
D’altra banda, Solé Arnal ha criticat la manera com s’està reurbanitzant el centre de Móra d’Ebre, ja que s’estan renovant les voreres amb materials poc atractius per al comerç, i de poca qualitat. Finalment, el portaveu del PSC ha manifestat que confien que enguany sí que es podran fer tant la Móra Morisca com la Fira del Caçador, dos esdeveniments importants per a la promoció econòmica de Móra d’Ebre. 
El portaveu del PSC al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé Arnal, ha afirmat que és “molt negatiu” que la Generalitat haja transformat el polígon industrial de les Camposines en una gran explotació agrícola. Solé Arnal ha recordat l’aposta del govern tripartit pel desenvolupament industrial de les Terres de l’Ebre, amb projectes estratègics com el polígon Catalunya Sud, per al Baix Ebre i el Montsià, i el polígon de Camposines, per a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. De fet, en declaracions a Canal 21 Ebre, Solé Arnal ha alertat que l’ampliació del polígon de la Verdaguera de Móra d’Ebre podria córrer el mateix destí que el sector de Camposines.
Considera 'un error' convertir el polígon de Camposines en una finca agrícola 
El portaveu socialista, que durant el govern anterior va ser el vicepresident de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece), ha remarcat que aquests grans polígons es van dissenyar per poder rebre empreses d’un cert calat. Solé Arnal ha qüestionat que la Generalitat haja decidit llogar els terrenys per fer una gran explotació, tenint en compte que a les Terres de l’Ebre s’estan abandonant finques i hi ha molt de sòl agrícola disponible. Per tot plegat, el portaveu del PSC ha afirmat que ha estat “un error”, i que hagués sigut millor conservar el polígon i mirar d’atraure inversions, ara o després de la crisi.