dimarts, 1 d’abril del 2014

El ple d’Amposta aprova les mocions del PSC per organitzar un mercat de segona mà i bonificar les entrades als espectacles festius als col·lectius desafavorits

La polèmica contractació del servei de bus urbà queda en suspensió a proposta dels socialistes
El grup municipal del PSC a l’ajuntament d’Amposta ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació de les dues mocions que va portar a aprovació al ple d’ahir. Concretament es tracta de la proposta per organitzar un mercat d’objectes de segona mà, conegut com a “Car Boot Sale”, en què la venda es fa des del mateix cotxe. El portaveu socialista, Antoni Espanya, ha recordat que es tracta d’un tipus de mercat molt popular a països com el Regne Unit, Estats Units i Austràlia i ha proposat, pel que fa a l’organització a Amposta, la possibilitat de realitzar-lo en algun aparcament urbà o en el recinte exterior del pavelló firal. “Per facilitar l’acord amb l’equip de govern, els detalls de l’organització han quedat oberts i pendents de concretar en una comissió de Comerç”, ha subratllat.
L’altra moció, aprovada per unanimitat, ha estat la d'agrupar la contractació d'espectacles festius a Amposta i oferir entrades bonificades als col·lectius desafavorits. “Mancomunar la contractació pot representar un abaratiment significatiu dels costos en benefici del pressupost final”, ha apuntat Espanya. També es va arribar a un acord pel que fa a la manera de bonificar a les famílies amb pocs recursos per l’assistència als espectacles festius organitzats per l’ajuntament. Tal com ha detallat el portaveu socialista “concretament es farà a través de les ONG Càritas, Creu Roja i Siloé, que seran les encarregades de distribuir entre els seus usuaris el lot d’entrades que se’ls assignin des de l’Àrea de Cultura”.
En un altre ordre de coses, durant el debat generat en el ple arran de l’adjudicació definitiva del servei de bus urbà, el PSC va proposar suspendre temporalment la tramitació administrativa i explorar la possibilitat de reiniciar el tràmit. “Les informacions aparegudes en les darreres setmanes, corroborades per un informe de la policia local, que apunten a un incompliment del servei per part de l’empresa concessionària actual, aconsellaven alguna acció per part de l’equip de govern”, ha subratllat Espanya, que ha afegit: “De mutu acord per part de tots els grups, en els propers dies i a través de la junta de portaveus, es mirarà com es pot tenir en compte aquesta circumstància per valorar-la en la contractació del nou servei.”
Finalment, durant el debat de la moció en contra del Pla de Conca, i que va ser aprovada per unanimitat, el PSC va voler que constés en acta el seu desacord amb l’obra vinculada al Pla consistent en la construcció d’una comporta a la desembocadura per evitar l’entrada de la falca salina pel riu. El portaveu socialista va qualificar aquesta obra com a frívola i innecessària, fent-se ressò de l’opinió de la comunitat científica que desvincula la salinitat dels arrossars amb la del riu. “Si la Comunitat de Regants de la Dreta ha aconseguit una inversió de 15 milions d’euros per part de la CHE al Delta, els felicitem, però aquests diners s’han de destinar a la lluita contra el cargol poma, a arranjar camins o a millorar la xarxa de reg” ha afirmat Antoni Espanya