dimecres, 16 d’abril del 2014

El PSC proposa un pla de dinamització econòmica per a l’àrea d’influència de les centrals nuclears


Els socialistes de l’Ebre destaquen que les esmenes al projecte de llei d’impostos ambientals preveuen, entre altres, destinar no menys d'un 50% al pla


Els socialistes de l’Ebre han destacat avui la importància de les propostes que el PSC està treballant per la via de les esmenes per millorar el projecte de llei del govern de Catalunya sobre les emissions contaminants d’òxids de nitrogen que produeixen els avions, de l’impost sobre la producció termonuclears d’energia elèctrica i de l’impost sobre l’emissió de gasos i partícules a l’atmosfera. El dirigent socialista Manel de la Vega ha posat èmfasi sobretot en el fet que com a mínim el cinquanta per cent es destini a elaborar un Pla de dinamització econòmica a l’àrea d’influència de les centrals nuclears.  En aquest sentit, ha recordat que el pla s’hauria d’acordar amb els ajuntaments del territori. 

De la Vega ha recordat que si aquest impost sobre la producció termonuclear “s’hagués aprovat tal com es va proposar l’any 2011 en el debat de mesures fiscals i financeres, a hores d’ara la Generalitat ja hauria recaptat al voltant de 140 milions d’euros." Cal tenir en compte que en la recaptació d’un any les tres centrals nuclears haurien aportat 44.496.666 euros, 30 dels quals d’Ascó.

De la seva banda, el portaveu socialista al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé Arnal, ha recordat que aquest ens va aprovar una declaració institucional per tal que part del nou impost revertís en la comarca “com a zona productora d’energia nuclear”. El conseller socialista ha valorat que, per una banda,  amb el pla es permetrà generar activitat econòmica en positiu per a la comarca i el conjunt del territori, a la vegada que preveu l’impacte que tindrà sobre l’activitat econòmica quan es tanquin les nuclears”. Així mateix considera oportú que el pla no només tingui incidència en les comarques on hi ha les centrals nuclears sinó també en aquells municipis d’altres comarques que també estan en l’àrea d’influència. “Cal una discriminació positiva cap a la nostra comarca i territori”, ha puntualitzat. 

Finalment, de la Vega ha conclòs: “Quan parlem de pla de dinamització econòmica també estem parlant en la conjuntura actual d’orientació laboral i plans d’ocupació, és un dels nostres compromisos tant amb els agents socials com els sindicats que hem adquirit recentment”.