dimecres, 28 d’octubre del 2009

Sabaté demana l'impuls a l'eix ferroviari europeu pel Mediterrani

L'Entesa demana a Fernández de la Vega que impulsi l'eix ferroviari europeu pel Mediterrani durant la presidència espanyola

Sabaté dóna suport a les prioritats espanyoles per a la presidènica i aporta temes fonamentals per a l'Entesa

El senador de l'Entesa Catalana de Progrés, Joan Sabaté, portaveu a la comissió mixta per a la Unió Europea, va intervenir ahir en la compareixença de la vicepresidenta primera del Govern, Teresa Fernández de la Vega, al Congrés dels Diputats per explicar les prioritats de la presidència espanyola de la UE. Sabaté va manifestar que el convençut europeïsme d'aquest govern assegura l'èxit de la presidència espanyola. Segons el senador, és un moment fonamental per Europea i serà un repte per a Espanya aprofitar aquesta presidència perquè la posada en marxa del Tractat de Lisboa impulsi la unitat d'Europa, front a l'euroescepticisme. Sabaté creu que no ttot està resolt ni garantit i Espanya té l'obligació d'assegurar aquest nou pas de la UE que representa el Tractat de Lisboa. El senador de l'Entesa ha coincidit amb els objectius exposats per Fernández de la Vega, que fan referència a la sortida de la crisi, a l'esforç en innovació i educació, a l'impuls a l'economia sostenible i a l'èmfasi en l'Europa social.

Joan Sabaté va subratllar ahir que per a l'Estensa és fonamental la revisió formal de l'Estratègia de Lisboa, la preocupació perquè hi hagi diversos països europeus que s'han quedat enrere en l'aplicació de la Carta Europa dels Drets Humans i el tema de la seguretat energètica. Sabaté va demanar, com aspecte prioritari per a aquest grup parlamentari, que s'impulsi la connexió ferroviària d'Espanya des d'Algesires al centre i el nord d'Europa i que aquest eix passi per València, Catalunya, la frontera francesa per desenvolupar l'arc mediterrani.