divendres, 16 d’abril del 2010

No és l'hora de tàctiques electorals

És època d’ambicions i no de resignar-nos a resistir els moments difícils que estem vivint, perquè afrontar el present ha de significar actuar pensant en el demà. I només així és quan el país avança.
L’aspiració legitima de tot un poble ha de ser la del principi de subsidiarietat, el que es pugui fer des de la proximitat és millor que des de la llunyania, s’hi guanya en eficàcia i bona gestió. Quina és aquesta excusa que ara no és el moment d’aprovar la llei de vegueries? Que no fa prou anys que demanem la Vegueria de les Terres de l’Ebre? Quan serà el moment d’aprovar la llei? Sincerament, creia que per fi amb alguna llei seríem, en aquest territori, pioners a Catalunya, però vet aquí que ara el principal partit de l’oposició, per “tàctiques electorals”, diu que aquest no és el moment. I el pitjor no és que ho diguin des de Barcelona sinó que els màxims representants de CiU al territori també es manifesten en aquest mateix sentit.

Quina llàstima que ara tampoc no fem pinya i no anem tots a una, i que es pugui arribar a quedar la Vegueria de les Terres de l’Ebre sobre la taula, sine die, esperant un moment que no arriba mai, com la llei electoral de Catalunya. Sap tothom que som l’única comunitat autònoma que no té llei electoral pròpia.

En època de crisi pot semblar que tot això sigui secundari. Realment és cert que la primera prioritat del Govern és que tothom tingui treball i que ningú es quedi desprotegit. Però el Parlament també ha d’aprovar lleis que ens preparin per al futur i no és incompatible una cosa amb l’altra, es complementen. I quan vindran eleccions que cadascú emprengui “les seves tàctiques electorals” per guanyar vots, però ara no és el moment. Quan arribi l'hora, sobretot però, aquestes estratègies electorals no poden passar mai anant en contra dels interessos, dels anhels i de les aspiracions de tot un territori.

Francesc J. Miró Melich
Alcalde de Godall
Diputat Provincial pel PSC