dimarts, 22 de març del 2011

Proposta de resolució del PSC sobre el nou hospital públic per a les Terres de l'Ebre

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

Miquel Iceta i Llorens, portaveu, Josep Maria Sabaté Guasch, diputat, Núria Ventura Brusca, diputada del Grup Parlamentari Socialista, d'acord amb el que estableixen els articles 145 i 146 del Reglament del Parlament, presenten la proposta de resolució següent per tal que sigui substanciada davant la Comissió de Salut.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

L'any 2006, la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya va anunciar la construcció d'un nou hospital públic per a les Terres de l'Ebre, que ha de substituir l'hospital Verge de la Cinta. Aquesta proposta es deu a la situaicó de saturació de l'espai destinat a aparcaments, que a la pràctica suposa la impossibilitat de continuar l'ampliació dels serveis, enmig d'una zona d'especial protecció patrimonial i a la dificultat dels accessos. L'hospital s'ha d'ubicar als terrenys destinats a equipaments públics del Pla Parcial de la Farinera de Tortosa. Des d'aleshores ençà, s'han fet una sèrie de passos previs a l'encàrrec del projecte, com ara la convocatòria d'un concurs d'idees per seleccionar l'equip redactor, el resultat del qual es va presentar públicament, i la constitució d'un consorci entre els Ajuntaments de Tortosa, Reus i Amposta per facilitar-ne el finançament amb el d'altres projectes, que afecten aquests tres municipis.

Aquestes darreres setmanes, d'ençà el canvi de Govern a la Generalitat de Catalunya, s'han produït una sèrie de declaracions dels responsables del Govern, entre altres del Delegat a les Terres de l'Ebre, Sr. Xavier Pallarès, donant a entendre que aquest hospital es retardaria o, fins i tot, podria no arrribar-se a construir mai.

Per aquest motiu, el Grup Parlamentari Socialista presenta la següent:

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a:

1. Reprendre de forma immediata les actuacions iniciades per a la construcció, als terrenys del Pla Parcial de la Farinera de Tortosa, del nou  hospital públic a les Terres de l'Ebre que substitueixi l'Hospital Verge de la Cinta.

2. Complir el calendari amb els terminis d'actuació per a construir aquest nou equipament.