dimecres, 2 de juliol del 2014

Situar Amposta en el mapa dels jocs del Mediterrani

Article de Francesc Miró, candidat del PSC a l'alcaldia d'Amposta, publicat a l'edició del mes de juliol de la publicació "Un Cop d'Ull
Els Jocs del Mediterrani que es realitzaran a Tarragona el 2017 és una d’aquelles oportunitats que només es presenta un cop a la vida . Estem davant un esdeveniment històric que més enllà del Camp de Tarragona, també a les nostres terres pot representar el que per a Barcelona els Jocs Olímpics del 92. Perquè s’estima que Tarragona rebi 150.000 visitants, a banda de les 250 milions de persones que seguiran i veuran aquest esdeveniment que esdevindrà l’epicentre de la Mediterrània. Els jocs, a més, representaran una inversió directa de 12.000 nous llocs de treball entre directes i indirectes. Per aquest motiu, el meu compromís és treballar per situar la meva ciutat , Amposta, en el mapa dels Jocs.
Cal corregir aquesta manca de lideratge i omissió de l’actual govern de CiU que no ha fet el que calia per adherir-se a aquest projecte guanyador. Però no és el moment de lamentar-nos, sinó de treballar. Per això, reitero que posaré tot el meu esforç i capacitat política per aconseguir que s'acullin activitats programades amb motiu dels jocs. Perquè encara hi som a temps per aprofitar aquesta excel·lent oportunitat de futur, d’aprofitar les inversions i impulsar l’ocupació a la nostra ciutat. Amb l’empremta pròpia d’ Amposta, per la seva vocació oberta que s’emmiralla al riu i al mar, per la seva història, hi ha de ser present, i hi estarà, no en tingueu cap dubte.
No podem deixar passar cap oportunitat en matèria d’inversions i de llocs de treball. Com tampoc l’oportunitat que també representa BCN World, un projecte que comporta crear més de 17.000 llocs nous de treball en una província on hi ha 73.000 aturats. Crec que el conjunt dels avantatges és superior als seus inconvenients. A més, cal saber que, a proposta del PSC, en el marc de l’acord assolit, el projecte ha inclòs un fons territorial de 47 milions d’euros per a les comarques tarragonines, del qual se n'ha de beneficiar també el nostre territori. Com a exemple, cal dir que aquests 47 milions són molt més que tota la inversió de la Generalitat a les Terres de l’Ebre en els pressupostos del govern enguany, que ha estat de només 12,4 milions.
Per això, també assumeixo el compromís de treballar perquè Amposta rebi la part d’aquest fons que ens correspon pel nostre pes poblacional i pel dinamisme de les nostres entitats i emprenedors i emprenedores. A més, és una oportunitat inigualable per aconseguir unes bones infraestructures ferroviàries, i que hi hagi una bona freqüència de pas de trens d’aquí a Tarragona i a la inversa per tal que la gent es pugui desplaçar amb facilitat. Aquestes han de ser les nostres raons de ser-hi actius en aquest projecte de BCN World.