divendres, 10 d’abril del 2015

L'Amposta que somio prioritza les persones

Article de Francesc Miró, candidat del PSC a l'alcaldia d'Amposta, publicat avui al setmanari Més Ebre
M'agrada xerrar i copsar les inquietuds de les persones, estar obert a les opinions dels ciutadans i ciutadanes. Els anhels i preocupacions dels homes i dones de la nostra ciutat també són els meus i he pogut percebre amb rotunditat que la gent vol un canvi, que entri saba nova a l’ajuntament, com deia John F Kennedy: “El canvi és llei de vida, qualsevol que només miri el passat o el present es perdrà el futur”. Fruit d'aquest diàleg permanent amb la ciutadania, amb converses amb més de cent persones, amb un cara a cara franc i sincer i després de reunir-nos amb moltíssimes entitats i associacions de la ciutat ha arribat l'hora de presentar les conclusions de les demanades i necessitats de la gent i aquestes són les propostes i els principals punts del programa electoral amb què els socialistes ens presentem a les eleccions municipals el 24 de maig vinent, amb l’objectiu de liderar el canvi serè que necessita Amposta. La nostra prioritat és l'Amposta de les persones amb el lideratge territorial i la rebaixa d’impostos que configuren els principals eixos del nostre programa. I perquè sigui possible ens cal el suport majoritari de la ciutadania que permeti un canvi real a la nostra ciutat, que situï a les persones en l'epicentre de l'acció política, front al radicalisme d'uns i l'immobilisme dels altres.
L’actual conjuntura econòmica ha condicionat i molt la confecció del nostre programa per Amposta. La creació d’una Oficina d’Atenció a les Persones és una de les principals propostes. Cada cas, cada família amb persones a l'atur és un patiment, un drama que exigeix una resposta immediata per part de l'Ajuntament. Per això els socialistes, per a aconseguir el necessari impuls econòmic a la ciutat, proposem un pla de xoc per a l’ocupació, la signatura de convenis amb la URV i la convocatòria de beques per a estudis específics, així com multiplicar per 10 l’ajut al transport per als nostres universitaris i Màsters. També ens comprometen en invertir 500.000 euros anuals en plans d’ocupació, posar en marxa un viver d’empreses i destinar més recursos al turisme.
La rebaixa dels impostos, sagnants a Amposta, és un altre dels nostres compromisos. Rebaixarem des del primer any un 10% l’IBI (la contribució) per arribar en 4 anys al 20% i ho farem possible atès que reduirem la despesa innecessària, les gratificacions als càrrecs de confiança. Estalviarem en consum energètic, en lloguer d’edificis públics i habilitarem una central de compres i reclamarem els més de 300.000 € que ens deuen de contribucions de Futuro Ciudad. També rebaixarem l’IBI de la rústica. En la mateixa línia, per millorar el servei i afavorir les persones, proposem la gratuïtat del transport urbà.
Amposta ha de ser motor, generant noves dinàmiques en l’impuls al nostre lideratge territorial. Millora de les comunicacions, de les carreteres, presència en els Jocs del Mediterrani 2017 i també lideratge cultural. D’aquí, la nostra proposta per posar en marxa el Conservatori de Música i nous cicles formatius d’art i disseny a ESARDI.
El suport al comerç, amb propostes, entre altres, com la bonificació de la primera hora de la zona blava i a les associacions i entitats per millorar la seva sostenibilitat econòmica tenen lloc preferent en el nostre programa electoral, que també preveu la compra d’edificis emblemàtics com el Sindicat i l’antic col·legi de les monges per fer-hi un gran centre de serveis i equipaments i els rehabilitarem amb tallers ocupacionals adreçats a tots els aturats i amb rotació. El treball no ha de ser un privilegi per a uns pocs, és una necessitat per a tothom.