dimarts, 13 d’octubre del 2015

Els socialistes d’Amposta proposen la rebaixa del 10% de l’IBI urbà

Francesc Miró i Anna Tomàs recorden que és un dels municipis de la província que més contribució paga i demanen al govern un esforç per ajudar les famílies en època de crisi


Els socialistes d’Amposta han presentat una moció al proper ple en què proposen que es rebaixi en un 10% l’IBI urbà per arribar en quatre anys a una rebaixa del 20%. Aquesta és una reivindicació dels socialistes dels darrers anys per fer front a una pujada del 100% de la contribució la darrera dècada. L’any 2002 es pagaven 200 euros per un pis de 90 metres quadrats, mentre que en l’actualitat se’n paga més del doble. “És un dels nostres compromisos que portem al ple amb la confiança que el nou govern ho aprovi perquè es tracta d’una mesura a favor de les famílies”, ha subratllat Miró. “És una qüestió de justícia social”, ha reblat.
De fet, la regidora Anna Tomàs ha assenyalat que Amposta és un dels municipis de Tarragona en què més es paga per la contribució. I també ho ha comparat amb altres poblacions grans del Montsià. Mentre a la Ràpita per un pis de 90 metres quadrats es paga 403 euros i a Ulldecona, 197, a Amposta el cost és de 496 euros. “Paguem un IBI desmesurat que causa un gran malestar que els ciutadans ens han fet arribar en moltes ocasions.”
El portaveu socialista també s’ha referit a l’IBI de la rústica i, concretament, a l’aprovació el 30 de març d’una moció en què es va acordar la rebaixa del 10% i que la recaptació d’aquest impost es destinaria a la pagesia, en millora de camins i en accions de desenvolupament. També ha recordat que amb la moció es vol també reduir el cost de les places d’aparcament privat que a Amposta van dels 80 als 100 euros.
Els socialistes han lamentat que aquest matí encara no s’havia convocat amb la suficient antelació que marca la legislació el ple extraordinari previst per demà. “Demanem que es canviïn les actituds a les quals ens tenia acostumat l’anterior govern".