dimecres, 6 de novembre del 2013

Alfara de Carles reclama al govern solucions ràpides per garantir la continuïtat de les ramaderies taurines

Entrevista a l'alcalde d'Alfara de Carles, Josep Mas, al Canal 21 i publicada per la Marfanta
1 / 2
L’alcalde d’Alfara de Carles, el socialista Josep Mas, ha reclamat aquest dimecres a la Generalitat “una solució ràpida” perquè les ramaderies taurines de la població puguen reprendre la seua activitat, després de la resolució judicial que ha suspès la celebració d’actes amb bous per a turistes. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Mas ha reiterat que aquestes pràctiques són tradicionals i que formen part de l’activitat ordinària de les ramaderies. Per tant, l’alcalde d’Alfara de Carles ha afirmat que la seua regulació hauria de dependre exclusivament del Departament d’Agricultura, ja que els turistes no han de pagar per presenciar-les, i no haurien de ser considerades com a espectacles per part del Departament d’Interior. De fet, Mas també ha deixat clar que no cal barrejar aquestes pràctiques ramaderes amb la llei de correbous, i que els turistes només paguen si es queden a dinar a les finques.
Encara parlant d’aquest tema, l’alcalde d’Alfara de Carles ha lamentat l’actuació del govern català a l’hora de no deixar clares les competències entre Agricultura i Interior. Segons Mas, si no s’actua amb rapidesa i determinació, s’està posant en perill la continuïtat de les dues ramaderies d’Alfara de Carles i també la supervivència de les altres que n’hi ha al territori.
Mas ha insistit que la situació de les ramaderies, arran de la resolució judicial, és molt preocupant. De fet, han hagut d’enviar els animals a la muntanya i alguns treballadors han anat al carrer. A més, de moment s’han perdut els més de 15.000 turistes russos que cada any visitaven la població i també altres llocs del Baix Ebre, com ara la ciutat de Tortosa. Per tot plegat, des d’Alfara de Carles no descarten noves mobilitzacions i la primera serà aquest mateix divendres aprofitant les festes de la població veïna de Xerta.
Contra el Parc Nacional dels Ports
D'altra banda, l'alcalde d'Alfara de Carles ha aprofitat el seu pas pels estudis de Canal 21 Ebre per manifestar la seua oposició a la possible creació del Parc Nacional dels Ports. Mas ha recordat que la major part del terme d’Alfara de Carles ja forma part, ara mateix, del Parc Natural dels Ports, i que no veu gaire clar la declaració d’una major de figura de protecció mediambiental. Segons l’alcalde d’Alfara de Carles, l’actual forma de vida de la població no seria compatible amb el Parc Nacional dels Ports, ja que es restringirien activitats com la ramaderia, la caça o l’agricultura.