dilluns, 11 de novembre del 2013

La violència masclista entre adolescents centra el plenari del Consell Nacional de Dones celebrat a Tortosa

Hi van ser presents Maria Beltran, Bibiana Porres, Teresa Castellà i Marita Garceso
1 / 2
La violència masclista entre adolescents va centrar el plenari del darrer Consell Nacional de Dones que es va celebrar a Tortosa dissabte passat en què es va acordar dur a terme una acció integral per a la sensibilització i prevenció, i per a l’atenció i recuperació de les dones víctimes. Al consell, de caràcter semestral, hi van assistir la presidenta del PSC de l’Ebre i alcaldessa de Tivenys, Maria Beltran, la secretària d’Igualtat dels socialistes ebrencs i regidora de Sant Jaume d’Enveja, Bibiana Porres, la portaveu del PSC a l’EMD de Bítem, Teresa Castellà, i la portaveu socialista a la comissió de barri de Vinallop, Marita Garceso.
Porres ha explicat que en el transcurs del consell es va informar del Pla d’Igualtat entre homes i dones que elabora el departament de Funció Pública; de la jornada tècnica sobre violència masclista i adolescents que es farà el 21 de novembre a la Casa del Mar de Barcelona i de la lectura pública del manifest consensuat entre les quatre diputacions i les entitats municipalistes el 25 de novembre. A més, també és va donar compte del concurs Microrelats contra la violència masclista en col•laboració amb la revista Sàpiens i que s’ disposició dels instituts de secundària el material de la campanya “Estimar no fa mal”.
En un altre ordre de coses, es va posar sobre la taula un programa d’actuació en l’àmbit rural. La regidora socialista ha explicat que es va acordar també que les assemblees territorials estiguin representades a la permanent. “En un moment de dificultats com l’actual calen molts més esforços per donar suport a aquells segments de la població que més pateixen la crisi”, ha assenyalat Porres, que ha recordat que les retallades dels governs català i espanyol passen factura a les dones perquè es veuen de nou expulsades del món laboral per tenir cura del seu entorn familiar, o bé a causa de l’atur, o bé a causa de la disminució dels ajuts, amb exemples clars com l’estisorada a la llei de la dependència i a les llars d’infants.