dimarts, 12 de novembre del 2013

Aprovada la moció per garantir el servei d’atenció a les persones dependents presentada pel Grup Municipal Socialista a Ulldecona

El Ple ho va aprovar amb 10 vots a favor de PSC, Més Ulldecona i CIU; el PP va votar en contra, i UGI es va abstenir
1 / 2
La moció per garantir el servei d’atenció a les persones dependents la va presentar el grup municipal socialista i la va defensar la regidora Neus Borràs.
El text insta la Generalitat a garantir un model d’atenció a les persones amb dependència i de promoció de l’autonomia personal que atorgui la seguretat en l’exercici dels drets de les persones en aquesta matèria i, a tal efecte, presentar amb caràcter d’urgència una proposta de sostenibilitat del sistema.
Així, també demana al govern català garantir el compliment efectiu de la normativa vigent acabant amb les rebaixes retroactives i suspensions discrecionals de prestacions i serveis, com ha estat la denegació d’accés a la prestació econòmica vinculada a servei de residènci. També reclama al govern que derogui totes les retallades de prestacions i serveis que s’han fet de manera retroactiva durant aquest any, entre elles el programa d’autonomia a la pròpia llar.
La regidora socialista Neus Borràs va fer una defensa aferrissada de la Llei de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, recordant com vivien les persones dependents i les seves famílies fa 30 anys. “La LAPAD ha donat drets i una vida digna a milers de persones” va dir. Així va criticar durament la retallada del govern espanyol del 46’7% dels recursos destinats a la seva aplicació en els pressupostos del 2014 i la retallada dels seveis per part del govern català. “El PP està contrareformant la llei contínuament i fent molt difícil l’aplicació de la mateixa i serveix d’excusa a CIU per al desmantellament del sistema d’autonomia personal i dependència”, va assegurar Borràs, denunciant que més de 3.400 persones han perdut la protecció en els darrers tres mesos.