divendres, 22 de novembre del 2013

Els socialistes de l’Ebre surten avui al carrer en defensa de la dignitat de la gent gran

Participaran a les 17.30 hores en la manifestació a Tortosa de rebuig a la reforma de les pensions i els pressupostos antisocials dels governs català i espanyol

El PSC de l’Ebre participarà aquesta tarda en la manifestació que es realitza a Tortosa a les 17.30 hores davant de la seu de la delegació del govern en rebuig a la reforma de les pensions i dels pressupostos antisocials dels governs català i espanyol. La diputada i primera secretària, Núria Ventura, ha recordat que la gent gran necessita i mereix ser atesa amb dignitat.
“Rebutgem aquesta reforma perquè afecta els pensionistes d’avui i demà”, ha subratllat. Ventura ha recordat que la pensió mitjana actual amb prou feines és de 800 euros mensuals i molts pensionistes estan molt per sota d’aquesta quantitat, ja que més del 50% no sobrepassen els 700 euros i el 25% de les pensions contributives més la totalitat de les no contributives estan per sota del límit de la pobresa. La reforma preveu una rebaixa de les pensions del 20 % en els pròxims deu anys. “És injust per un sector de població que ha dedicat tota la vida a treballar, defensar i construir un sistema de protecció des de la llibertat i igualtat d’oportunitats, i que assumeix en molts casos la responsabilitat de tirar endavant econòmicament les seves famílies “. Ventura ha recordat que la reforma ha de tenir el consens dels interlocutors socials i el conjunt de les forces polítiques en el marc del Pacte de Toledo.
Segons la diputada socialista, la situació encara és més greu pels pressupostos totalment antisocials dels governs del PP i de CiU a Catalunya amb retallades en salut i atenció a les persones dependents. “Mentre el pressupost de la Generalitat per a Presidència només baixa un 2,8%, el descens de Salut ha estat del 9,6% a Catalunya”, ha denunciat, tot recordant que les Terres de l’Ebre és el territori més maltractat per l’estisorada a Catalunya amb un pes de només el 2,2%, respecte al total del país. “El PP i CiU s’entenen molt bé quan és hora de retallar als més febles, lamentablement a Catalunya també amb el suport d’ERC”.