dijous, 21 de novembre del 2013

Sabaté alerta del canvi en política de l'aigua que comporta la Llei d'Avaluació Ambiental

El senador defensa esmenes per evitar el traspàs al ministeri de les competències parlamentàries i territorials sobre l'aigua
1 / 2
El portaveu adjunt de l'Entesa, el senador Joan Sabaté, ha intervingut aquesta tarda en el debat de la llei d'avaluació ambiental per alertar de les disposicions finals quarta i cinquena que es van introduir al Congrés.
Aquestes dues disposicions suposen una modificació greu de la política d'aigües, perquè modifica la Llei d'aigües i el Pla Hidrològic. Ha explicat que “traspassen les competències de les Corts Generals al ministeri, per la qual cosa sostreuen al debat democràtic les decisions sobre la distribució de l'aigua”. També li sostreuen al territori les seves capacitat de decisió sobre els recursos de les conques hidrogràfiques.
Sabaté ha destacat que aquest govern "té la idea que el creixement és contradictori amb la protecció mediambiental i aquesta idea ja no és pròpia de les polítiques europees" . I ha afegit que "impulsen idees del passat i és necessari un debat social i parlamentari sobre les polítiques mediambientals, impulsant un creixement sostenible, és a dir, un creixement racional basat en els propis recursos sense grans transferències ni de recursos energètics ni hídrics”.