divendres, 6 de novembre del 2009

Sabaté demana que Espanya lideri polítiques d'igualtat durant la presidència de la UE

El senador Joan Sabaté creu Europa que ha de ser
un referent mundial en drets humans

El senador de l'Entesa, Joan Sabaté, portaveu de l'Entesa en la Comissió Mixta per a la Unió Europea, va intervenir ahir en nom del grup durant la compareixença de la Ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, en la qual ha explicat les prioritats del Govern en matèria d'Igualtat per a la presidència espanyola de la UE en el primer semestre de 2010.

Sabaté va manifestar el seu total acord en la intenció d'aprofitar la crisi per a definir un nou escenari, perquè considera necessari que les coses tornin a ser igual per a ser millor i avançar en la igualtat i la paritat. Joan Sabaté va exposar que, malgrat l' homogeneïtat cap a la qual tendeix la UE, té dubtes respecte a les diferents sensibilitats a Europa per a abordar l'aplicació de drets. Per això, creu Sabaté que caldrà fer un esforç sota el lideratge d'Espanya.

El senador representant de l'Entesa també va apostar per exercir una política exterior europea en l'aplicació de les polítiques d'igualtat. Sabaté creu que la UE ha de ser un referent en drets humans perquè aquesta és una de les raons originals de la seva raó de ser.