dimecres, 4 de maig del 2011

Antoni Espanya destaca la important inversió dels governs de la Generalitat i l'Estat a Amposta els darrers quatre anys

Per contra, lamenta que el govern de Ferré tanqui el mandat fatigat, excessivament relaxat i sense un projecte clar de ciutat

“Tanquem el mandat amb la satisfacció d'haver fet tant o més que el govern per millorar la qualitat de vida dels ampostins i ampostines, amb una aportació per part de la Generalitat i el govern espanyol de 50 milions d'euros cadascun”, ha manifestat avui Antoni Espanya en la valoració del dels darrers quatre anys de govern municipal. El candidat socialista ha fet una enumeració exhaustiva d'aquestes inversions que han consistit en una aportació de 10 milions d'euros en infraestructures relacionades en esports; 18 milions en millores destinades a la millora de la xarxa viària; 9 milions d'euros en infraestructures educatives i culturals; 4 milions en matèria de salut, amb l'ampliació de l'hospital comarcal; 6 milions d'euros en millores urbanes de la ciutat, i uns 10 milions en infraestructures diverses, com la caserna dels Mossos o el Palau de Justícia.

“Lamento que Manel Ferré no hagi tingut la lleialtat institucional d'explicar que aquestes inversions han estat finançades per les administracions superiors. És de justícia posar-ho en valor i reconèxer que tant Lluïsa Lizárraga com jo mateix hem fet una important tasca perquè les negociacions fossin positives per a la ciutat i es materitalitzessin les inversions”, ha subratllat.

Davant d'aquesta visió més positiva de la important tasca feta per Generalitat i Estat, amb els socialistes al capdavant, Espanya ha lamentat que, per contra, “ens trobem amb un govern local fatigat, excessivament relaxat i sense projecte clar de ciutat”, en què la dinàmica municipal s'ha caracteritzat per la inversió gràcies a l'esforç supramunicipal i per les moltes polèmiques que han acompanyat al govern de CiU, algunes de les quals encara estan per cloure.

Així, Espanya ha tornat a posar en evidència els principals problemes de gestió, que ha titllat de “manca de nivell polític”, en casos tan problemàtics com la manca de planificació de les obres del centre amb el greu perjudici que ha comportat per al comerç local. “Ahir vam visitar els comerciants i és unànime el rebuig a com s'han planificat aquestes obres que van tenir una incidència molt negativa en la campanya de Nadal”. Però aquest no ha estat l'única actuació negativa per part del govern de Ferré. S'hi suma el forat d'1.7 milions d'euros de l'escorxador municipal i que encara està per resoldre; la demanda de prop de 5 milions d'euros interposada contra l'ajuntament per haver permès funcionar els multicinemes durant vuit anys sense la preceptiva llicència; la manca d'interès per resoldre el finançament de les escoles de música de les Societats Musicals; la poca transparència en l'adjudicació de les obres, amb el cas Eucaliptus com a més greu, i en la contractació de personal, i la pujada de l'IBI urbà en un 70% els darrers deu anys.

“Tot i que estan fomentant de forma poc democràtica la por a que es produeixi un relleu al capdavant del govern municipal, estem davant una oportunitat molt bona perquè hi hagi un canvi, ja que s'ha demostrat que el projecte de CiU està esgotat després de 24 anys de majories absolutes”, ha tancat.

INICI DE LA CAMPANYA ELECTORAL

Antoni Espanya enganxarà demà a la nit el primer cartell electoral, que donarà inici a la campanya, al passeig Canal a les 12 de la nit. Dissabte vinent, dia 7 de maig, els socialistes ampostins han organitzat una tarda festiva per als més petits amb inflables, grup d'animació i sorpreses diverses al Parc dels Xiribecs, entre les 16.30 i les 20.30 hores. L'acte central de campanya es farà el dia 17 de maig a l'auditori municipal de la Fira a les 22.00 hores. La candidatura, a més, participarà en tots els actes organitzats a Amposta aquests dies com el Mercat Tracional i marcarà la seva campanya en estar molt pròxims a la ciutadania amb diversos actes de carrer. Tota la informació la podeu trobrar al blog http://www.toniespanya.blogspot.com/
 o al web http://www.toniespanya.cat/.