dijous, 2 de febrer del 2012

El PSC s'oposa a uns pressupostos de retallada a Ulldecona i denuncia una actitud de coacció per part del govern

Els socialistes critiquen la pujada desorbitada de taxes mentre es deroga l'ordenança que fixava el preu per extracció de pedra i àrids

El PSC d'Ulldecona ha estat contundent a l'hora de valorar els pressupostos per al 2012, uns comptes que no s'ajusten a les necessitats del municipi, que certifiquen que el govern aplica una clara política ideològica de retallada en l'àmbit social i que constaten el preocupant pas enrere en les accions per a l'activació econòmica del municipi. A més, a tot això s'hi suma la pujada desorbitada de diferents taxes municipals mentre s'elimina la d'extracció de pedra i àrids.

L'aprovació dels comptes es va fer dimarts passat, amb els vots en contra del PSC i l'abstenció de MU i els vots a favor del govern municipal PP-UGI-CiU. Un pressupost municipal que puja fins 8.457.557,45 euros d'ingressos, un milió i mig més que l'any passat, i 8.057.16,45 de despeses , 2.700.000 euros aproximadament més que l'any passat. La portaveu Socialista i diputada, Núria Ventura, ha assenyalat que “es tracta d'un increment notable tant d'ingressos com de despeses. Som dels únics ajuntaments que enguany incrementarem la partida d'inversions, bàsicament per la subvenció de la Llei de Barris, aprovada l'any 2009 i repartida en diferents anualitats i també a les subvencions del PUOSC i una petició al Leader”.

Ventura ha recalcat que en l'apartat d'ingressos destaca l'augment del 10% de l'IBI imposat pel govern espanyol, més el 2% marcat per l'Ajuntament, un 6% mínim de pujada de l'aigua i la imposició de taxes “desorbitades” per expedició de documents (certificats d'empadronament de parelles de fet, 5 euros; número de policia, 10 euros, i atestats policia local, 30 euros) i per llicències urbanístiques d'entre 15 i 1.500 euros, segons els tràmits. “Mentre s'imposen noves taxes, es deroga l'ordenança que fixava el preu per extracció de pedra i àrids. Es tracta d'una nova injustícia per part d'un govern que només governa per als seus i no té en compte els interessos generals de la majoria”.

El grup municipal del PSC ha denunciat igualment la dràstica baixada de totes les partides d'àmbit social: l'aportació a la Fundació Ulldecona passa de 80.000 a 30.000 euros, el servei de planificació familiar de 25.700 a 6.400 euros i el manteniment de les escoles, de 100.000 a 40.000 euros.

Ventura també s'ha mostrat preocupada pel fet que els pressupostos “no contemplen absolutament cap mesura de dinamització econòmica ni de creació d'ocupació. No hi ha reforç a cap sector econòmic dels que podrien ajudar a la nostra economia en moments d'extrema dificultat com els que vivim: ni comerç, ni el sector serveis, ni agricultura, ni turisme, ni indústria. Cap mesura. Ja ni ho intenten. Han tirat la tovallola pel que fa a dinamització econòmica i han tirat a la paperera tots els esforços i sacrificis fets els darrers anys en que en diversos camps érem punters i pioners com en la creació d'ocupació en el camp de serveis socials o en el camp del sector agroalimentari”.

Menció a banda mereix la reducció del 19% de la plantilla de personal, mentre tots els regidors del govern continuen en un sou fix. El PSC ha denunciat “una intenció clarament política en els acomiadaments”. Segons Ventura, “es tracta d'esborrar del mapa tots els projectes pels quals ha estat reconegut el govern anterior, en el camp de l'agricultura, alimentació i sector primari, serveis socials i polítiques de cohesió social, entre altres”.

Finalment, el PSC ha denunciat la presència de diversos mossos d'esquadra de paisà dins i fora del ple municipal, fet que titllen “d'extremadament greu”. “Això no és normal a cap altre poble, mentre a Ulldecona s'està convertint en habitual” ha explicat Ventura, que assegura que aquesta actitud respon, a un clar intent de coaccionar la llibertat d'expressió de la ciutadania, un fet “molt preocupant”.