Joan Ferré reclama que s’arrangin els camins municipals en molt mal estat des de les pluges de novembre de 2011
L’alcalde d’Aldover, Joan Ferré, ha valorat negativament la proposta de nova llei de governs locals de CiU perquè va en detriment dels municipis petits. Ferré s’ha referit al fet que en el Consell d’Alcaldes, el que seria segons la nova llei el principal òrgan de govern de les comarques, els municipis tindran vot ponderat en funció de la seva població. “Això va en detriment de pobles com el nostre, a banda que no entenc la proposta d’una periodicitat que hauria de ser com a mínim mensual perquè la seva feina sigui resolutiva”, ha apuntat. En aquest sentit, ha estat contundent en què cal anar en la línia d’eliminar els consells comarcals apostant per la vegueria i per mancomunar serveis.
En la valoració dels dos anys de mandat, Ferré ha deixat clar que els municipis han de fer un gran esforç, a causa de la crisi i la retallada en les subvencions, per garantir els principals serveis a la ciutadania. També ha fet referència al deute pendent de la Generalitat amb l’Ajuntament, que ascendeix a 51.000 euros corresponents al Fons de Cooperació de l’any passat. Malgrat tot, la bona gestió econòmica permet que avui Aldover tingui una situació econòmica prou bona, havent-se reduït en un 90% el deute a proveïdors.
Una de les principals reivindicacions de l’alcalde és que el departament d’Agricultura arrangi els camins municipals, en molt mal estat des de les pluges de novembre de 2011, una actuació que ascendeix a només 29.000 euros. Els desperfectes ocasionats fan intransitables bona part dels vials, plens de clots, i també s’ha produït alguns esfondraments.
Quant a l’entramat urbà, el principal objectiu és la urbanització del carrer Verge de la Fontcalda, una obra que ascendeix a 174.000 euros, que es finançaria a través del PUOSC de la Generalitat i del PAM de la Diputació. L’actuació contempla també la prolongació del carrer Sant Josep amb el carreró Barceloneta.
Finalment, Ferré ha destacat el bon funcionament del Centre d’Interpretació de l’Ebre i el Bosc de Ribera. L’any 2012 hi van passar unes 700 persones i hi són constants les visites de col•legis i instituts. A banda, el centre està realitzant un important paper com a contenidor cultural, ja que s’hi han organitzat diferents actes com xerrades, teatre, cinema i, fins i tot, hi ha un espai habilitat per oferir la possibilitat d’un servei de biblioteca.