dilluns, 24 de març del 2014

El PSC vol que Amposta organitzi de forma periòdica un "Car Boot Sale"

Consisteix en la venda des del maleter del cotxe de béns de segona mà per part de comerços especialitzats i particulars
El grup municipal Socialista a l’Ajuntament d’Amposta porta a aprovació al ple de dilluns vinent l’organització d’un mercat béns de segona mà que es tenen a casa i ja no s’usen, el que s’anomena “Car boot Sale”, ja que la venda es fa des del mateix cotxe. Es tracta d’un mercat amb venedors especialitzats però sobretot particulars. El portaveu socialista, Antoni Espanya, ha recordat que una de les principals aportacions d’aquest tipus de mercats és donar utilitat a objectes que ja no s’usen. “Es tracta d’aplicar la regla de les tres erres, cada vegada més implantada a nivell mundial: reduir, reutilitzar i reciclar”.
El portaveu socialista ha recordat que es tracta d’un tipus de mercats molt populars a països com el Regne Unit, Estats Units i Austràlia. En algunes parts d’Espanya també ha començat a introduir-se com és el cas de Nerja i també en algun municipi d’Astúries. “Recentment se n’ha realitzat un a Tortosa on va tenir un gran èxit entre la gent”.
Espanya ha recordat, pel que fa a l’organització a Amposta, que es poden fer en patis d’escoles, zones comunitàries, zones verdes o aparcaments urbans, normalment en diumenge al matí. En alguns llocs, els comerciants i venedors particulars paguen una petita quota pel seu punt de venda que els dóna dret a entrar el seu vehicle. L’entrada al públic general és habitualment lliure, tot i que a vegades es fa pagar un tiquet d’admissió.