CCOO, UGT, ICV i PSC realitzen el tradicional homenatge a Rafael Vidiella en la celebració del Dia Internacional del Treball
Crida unitària al canvi necessari a Europa per acabar amb les actuals polítiques d’austericidi i les retallades socials i laborals de la dreta des de la reivindicació de la figura del polític i sindicalista tortosí Rafael Vidiella, figura cabdal a principis del segle XX en la lluita a favor dels més desafavorits. Aquesta ha estat la principal reivindicació avui en la tradicional ofrena floral que s’ha fet al monument a Vidiella convocada per CCOO, UGT, ICV i PSC.
“Volem una Europa que estigui al costat de les persones”, ha reclamat el secretari general de la UGT a les Terres de l’Ebre, Wifredo Miró, que ha fet una crida a participar a les eleccions europees del proper 25 de maig per canviar les polítiques conservadores a Espanya, Catalunya i Europa “que només han dut precarització laboral, pèrdua de drets i retallades socials en tots els àmbits”. Així ho ha demanat també el secretari general de CCOO a les Terres de l’Ebre, Josep Casadó, que ha exigit inversió pública i una aposta clara pel creixement. “Reclamem el compromís dels partits polítics amb els treballadors i treballadores, proposem avui invertir 2 bilions d’euros en els propers 10 anys per afavorir el creixement i l’ocupació, per recuperar els llocs de treball que avui han destruït”.
Davant la pèrdua de drets de la classe treballadora i les polítiques d’austeritat, el president d’ICV a les Terres de l’Ebre, Jordi Jordan, ha assenyalat que “cal apostar per les alternatives, que les hi ha, i aplicar-les per fer un canvi de 180 graus i acabar amb l’actual model que ens ha fet retrocedir en els nostres drets”. I ho ha demanat reivindicant la figura de Vidiella que “va patir moltíssim per defensar les seves idees i que avui és més present que mai en la reivindicació dels nostres valors per la igualtat, el creixement i a favor dels més febles”. També s’hi ha referit el primer secretari del PSC de Tortosa i dirigent del PSC de l’Ebre, Joan Sabaté, que ha situat Vidiella com a “paradigma de les nostres arrels”. “Ens volen fer creure que ja no hi ha classe treballadora, però avui malauradament la lluita continua sent entre explotadors i explotats, aquest no és un conflicte entre banderes sinó entre classes socials”. Per això ha reivindicat: “Avui, memòria històrica, lluita de present i esperança en un futur que passa per una majoria d’esquerres que iniciï el canvi a Europa des de l’aposta per la inversió i el creixement”.