dijous, 27 d’agost de 2015

El PSC lamenta que alumnes de l’institut Cristòfol Despuig hagin de començar el curs en barracons

Els socialistes ja van advertir que les obres no estarien enllestides i reclamen al govern de CiU i ERC que no renunciïn al tercer institut
“Ja ho havíem advertit i una vegada més es demostra quina és l’aposta per l’educació del govern de CiU a Tortosa”, ha assenyalat aquest matí el portaveu socialista, Enric Roig, després que les obres per condicionar l’Escola de Sant Llàtzer per acollir també els alumnes del Cristòfol Despuig no estaran enllestides per l’inici del curs escolar. Les obres es van iniciar aquest mes d’agost. Cal recordar que arriben després que el govern de Tortosa i el de la Generalitat hagin descartat el tercer institut i hagin decidit equipar l'escola de Sant Llàtzer perquè també aculli els alumnes del Cristòfol Despuig. 
En aquest sentit, també s'ha referit al seguidisme d'ERC que en l'anterior mandat sí que va aprovar  una moció socialista i "que ara calla perquè dóna suport al govern de dretes de Tortosa i entenem que està més preocupat amb els cartells de l'AMI que no pas en les necessitats educatives". A més, Roig ha recordat que va ser durant el govern d'Entesa, en què estava ERC juntament amb el PSC i ICV, quan es va tirar endavant el nou centre. "ERC sempre havia apostat pel tercer institut, però ara les coses malauradament sembla que han canviat perquè no està pressionant perquè així sigui".
“Això significa un nou engany del govern que va dir que tot estaria enllestit per a l'inici del curs escolar", ha denunciat Roig que ha lamentat que els alumnes tant de l'escola com de l'institut hauran de compaginar les classes amb les molèsties que representen les obres. Però el més greu, segons ell, és el fet que els alumnes, presumiblement els de Batxillerat, hauran d'estar en barracons al parc dels Països Catalans.
“El Cristòfol Despuig no es mereix aquest tracte de falses promeses”, ha criticat Roig que ha posat en evidència la manca de planificació del govern de CiU i ERC pel que fa a l'educació i també la manca d'aposta del govern de la Generalitat  "també amb CiU i ERC" cap a les Terres de l'Ebre i Tortosa.  
Roig ha exposat la mala planificació educativa a Tortosa per part del govern CiU/ERC. "A l'escola del Temple hi ha mòduls perquè hi ha alumnes que són de Sant Llàtzer i a Sant Llàtzer hi ha mòduls o barracons perquè ha d'encabir els alumnes de l'institut Cristòfol Despuig. No seria millor reequilibrar els alumnes de Sant Llàtzer a l'Escola de Sant Llàtzer que quedaria com ha de quedar i construïm el tercer institut al Temple?", s'ha qüestionat Roig, que ha reblat: "Hi ha una mala política educativa per part del govern de CiU a la  Generalitat i del govern de CiU a Tortosa, amb el suport a un lloc i l'altre d'ERC".