dimecres, 16 de setembre del 2015

Enric Roig: “100 dies després, a Tortosa tot continua igual”

El PSC critica l’inici del nou mandat de CiU amb un alcalde ancorat en el passat que continua sense resoldre els problemes del dia a dia, ara amb la complicitat dels republicans de Tortosa
De res ha servit el toc d’atenció de la ciutadania a Ferran Bel i CiU i la pèrdua de 4 regidors respecte a l’anterior mandat, a Tortosa tot continua igual. Així ha resumit avui el portaveu del PSC a l’Ajuntament, Enric Roig, aquests primers cent dies, que es compliran diumenge, d’aquest nou mandat de CiU. “És un govern que no pensa en les persones, que menysté i insulta la resta de forces polítiques, que continua sense assumir la responsabilitat del govern ancorat amb el passat i que es creu les seves pròpies mentides”. La diferència, per a Roig, però, és que ara ho fa “amb la connivència dels seus socis republicans”. En aquest sentit, ha lamentat els pobres arguments de d’ERC per rebutjar les mocions, com fa CiU, de la resta de grups, i també el fet que no està fiscalitzant amb cura la tasca de govern de CiU.
L’edil ha continuat lamentant l’immobilisme sobretot en ocupació, amb cap mesura concreta contra l’atur; la deixadesa amb el deficient manteniment de la ciutat; la manca d’idees i de promoció de ciutat amb una Festa del Renaixement i unes festes de la Cinta repetitives; l’incompliment dels acords de ple, i la manca sobretot de projecte de ciutat. “En definitiva”, ha assenyalat Roig, “continuem amb un govern incapaç de resoldre el dia a dia dels ciutadans de Tortosa”.
Els socialistes han exemplificat aquesta denúncia amb casos concrets. Quant a les falsedats, la darrera es va produir en el darrer ple en relació a l’agermanament amb Tartous. “Va ser Mariano Curto, de CiU, i no Joan Sabaté qui el va iniciar, juntament amb la Cambra de Comerç i una empresa d’olis que hi estava molt interessada”. I quant als ciutadans casos com la reparació dels semàfors de l’avinguda Generalitat, que finalment va provocar un accident, o la manca d’interès per facilitar l’accés universal al vot en no voler canviar la seu electoral de l’escola de Remolins que té problemes d’accessibilitat, “però en canvi si que es preocupen en pagar als bancs, deixant a Tortosa escanyada” ha reblat Roig.
Els socialistes han tornat a criticar que ERC no hagués fet el pas per capgirar la situació i perquè tot no continués igual a Tortosa. “Ara es deixa obnubilar per mocions com la de plantar 400 arbres sense cap planificació que els aprova CiU però, en canvi, en temes seriosos com els menjadors escolars només saben posar pedaços i penjar-se medalles mentre no solucionen res”. Roig també ha criticat “l’amnèsia” del govern de Bel que assegura haver aprovat mocions que realment ha rebutjat com la del tercer institut o com la Sra. Roigé que defensa que fa temps que es treballa amb l’Ajuntament de Terrassa en temes d’habitatge digne, quan aquesta no és la realitat i ara, gràcies a la moció del PSC, s’entrarà a formar par t de la Plataforma d’Ajuntaments per l’Habitatge Digne del PSC. “Es creuen les seves pròpies falsedats i a més et tracten de cínic, cal acabar amb aquesta forma de fer política, cal denunciar-la”.
Finalment, els socialistes han posat l’accent amb el fet que “lluny de preocupar-se per les persones i els seus problemes, ho tapen amb les banderes i es dediquen l’un a pensar en Madrid i l’altre en Barcelona”. Davant tot això, Roig ha tornat a posar-se a disposició de la ciutadania per fer arribar i intentar solucionar els problemes reals del dia a dia “els socialistes estem treballant al costat de la gent en temes com l’A7, i així ho continuarem fent. Lluitarem com lleons per defensar la nostra camada, per defensar als tortosins i tortosines, com sempre hem fet i més encara davant la passivitat d’un govern antic i esgotat, amb propostes, amb campanyes i molt de treball, com sempre hem fet, per fer sentir la veu d’aquells als que alguns no volen escoltar, molt més preocupats pel “procés” que pel dia a dia i pels problemes reals del tortosins i tortosines”.