dimarts, 29 de setembre del 2015

Esperança contra la Belnèsia!

Article del portaveu socialista a l'Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, publicat al digital la Marfanta
Als Estats Units, l’any 2012, el president Obama va descobrir una nova malaltia anomenada Romnesia, que presenta símptomes de pèrdua de memòria i tendències a canviar bruscament d’opinions d’acord amb les conjuntures polítiques.
No sé si és a causa de la globalització però sembla que aquesta malaltia s’ha estès pel món ja que a la vella Europa ha aparegut una “cepa” d’aquesta malaltia, anomenada Belnèsia per algun expert politòleg.
Els símptomes d’aquesta malaltia s’han manifestat en diversos líders polítics del nostre país. Recordem que Artur Mas rebutjava de forma taxativa l’any 2002 la independència de Catalunya sobre Espanya, tal i com es recull al llibre Què pensa Artur Mas?, on afirmava literalment: “el concepte d’independència el veig antiquat i una mica rovellat” i expressava la seva aposta decidida per una Espanya plurinacional. Tot apunta que Artur Mas té clars símptomes de Belnèsia.
Recentment ens hem adonat que a Tortosa no estem exempts de l’amenaça de la  Belnèsia. No soc metge, però voldria revisar alguns dels símptomes d’aquesta malaltia per assegurar-nos que ningú més es contagia. Per exemple, si aquest estiu afirmes que sempre has donat suport a la construcció del tercer institut d’acord amb una moció suposadament aprovada al Ple i després resulta que aquesta moció del PSC va ser rebutjada per CiU, és un símptoma evident de la Belnèsia.
Si afirmes que si ets alcalde de Tortosa no acceptaràs cap altra responsabilitat política, però després te’n vas de senador o et postules com a mediador del “procés” a Madrid, possiblement tinguis Belnèsia.
Si dius, a més, que estàs a favor del dret a decidir de Catalunya, però quan governes tombes les mocions que reclamen el dret a fer una consulta ciutadana per decidir el futur del monument a la batalla de l’Ebre, segur que això és Belnèsia.
Si en plena crisi dius que vols construir un complex d’aigües i dies abans de les eleccions enderroques la piscina, però després marxes sense que comencin les obres i, més de 4 anys després, res se’n sap de les piscines, potser tinguis Belnèsia.
Si afirmes que Tortosa tindrà una nova zona d’oci i comercial a l’antic pont del ferrocarril i aquesta zona no existeix ni està prevista, i els veïns de la ciutat continuen patint molèsties per les nits, és probable que tinguis Belnèsia.
Si dius que a la plaça del Rastre es farà un aparcament i després inaugures una nova plaça del Rastre on no hi ha “rastre” de cap aparcament i a més amplies les places de zona blava a la ciutat, segurament tens Belnèsia.
Si dius que cobriràs el velòdrom municipal però no només no ho fas sinó que, després de 9 anys, ho deixes en estat d’abandó, impossibilitant cap competició oficial, això és Belnèsia.
Si defenses que vols posar fi als càrrecs de confiança a l’Ajuntament, però poses al capdavant d’una empresa municipal al president de l’agrupació local del teu partit, podem dir que tens Belnèsia.
Si després de governar la ciutat durant 28 anys t’entestes en fer veure que la culpa del mal funcionament municipal és de tothom menys teua: Belnèsia.
I així hi hauria multitud d’exemples, però creiem que amb aquests ja som capaços d’identificar els símptomes d’aquesta dolència. I el problema és que la Belnèsia s’encomana, ja que ara membre del govern municipal afirma que una determinada empresa investigada actualment no va fer el pavelló del Temple quan els documents públics de l’Ajuntament demostren el contrari, això també és Belnèsia.
Però a més, hi ha risc d’epidèmia, perquè ara els socis del govern, els republicans de Tortosa, també semblen tenir símptomes de Belnèsia, quan ara voten en contra de mocions que abans, des de l’oposició, havien votat a favor en temes tan importants com la contractació del servei d’ajut a domicili, l’obertura dels menjadors escolars en període de vacances, l’enretirada de l’ampliació de la zona blava,... entre d’altres.
A Tortosa s’han complert ja 8 anys i 100 dies de govern de CiU i, malauradament, poques coses han canviat i estem patint l’estancament d’un govern esgotat que es creu les seves mentides i que continua vivint de les seves rendes. I per què? Hi ha diferents motius per a l’immobilisme i sistemàtics incompliments de les propostes i del programa del govern, però investigant hem detectat on pot estar el veritable problema d’aquest fet: la Belnèsia.
Tortosa necessita una vacuna, hem de trobar un remei a la Belnèsia i fer que la nostra ciutat i els seus dirigents es preocupin de les persones i siguin capaços de resoldre el dia a dia de la ciutat. Esperança contra la Belnèsia!