dilluns, 16 de novembre del 2015

El PSC de Tortosa lamenta que Bel vulgui situar l’Ajuntament fora de la llei

Els socialistes, en protesta, no han assistit al ple extraordinari urgent que avui ha aprovat la resolució per iniciar el procés cap a la independència suspesa cautelarment pel Tribunal Constitucional

El PSC de Tortosa no ha assistit aquesta tarda al ple extraordinari urgent convocat a l’Ajuntament de Tortosa que ha aprovat una proposta de resolució que ha estat suspesa cautelarment pel Tribunal Constitucional, que ha advertit que tothom qui la secundi estarà fora de la Llei. Segons el nostre parer, ha argumentat el portaveu socialista, Enric Roig, l’Ajuntament de Tortosa desafia la legalitat portant a aprovació una resolució presentada per Junts pel Sí i la CUP al Parlament de Catalunya que, entre altres coses, declarava un procés de desconnexió de la resta d’Espanya i la plena sobirania de Catalunya per no haver de complir ni les lleis ni les decisions del Tribunal Constitucional”. Enric Roig. Creiem que el que va passar al Parlament de Catalunya és un fet molt greu, però també és un fet molt greu que l’alcalde, senyor Bel, vulgui situar el nostre Ajuntament fóra de la Llei”.
També ha denunciat que es vulgui situar al món local fora de la legalitat democràtica.  “Considerem molt lamentable que s’usi així al món local”. També ha titllat de maniobra de pressió portar a aprovació aquesta proposta per tal de poder investir Mas president.
Quant a la proposta de resolució, Roig ha recordat de nou que el Parlament sorgit de les urnes del 27 de setembre passat van elegir un nou Parlament que té com a funció investir un nou president o presidenta i no atorga un mandat democràtic per a un procés unilateral cap a la independència. “La victòria en escons de les forces polítiques partidàries de la independència els habilita per governar, no per trencar amb la legalitat. A més, cal tenir ben present que la majoria de ciutadans i ciutadanes de Catalunya que es van manifestar a les urnes no ho van fer en favor dels partits que aposten per la independència.”
Per aquest motiu, Roig ha deixat clar que davant el carreró sense sortida en què Mas i Rajoy han situat a Catalunya, l’aposta és el diàleg, la negociació i el pacte entre les institucions i les forces polítiques catalanes i espanyoles. “La nostra aposta és la reforma de la Constitució en sentit federal”, ha reblat Roig, “l’única solució possible “.
Finalment,Roig ha lamentat que el grup de CiU no sigui capaç de governar la ciutat i especialment estar al costat d’aquells que més ho necessiten. I els ha emplaçat a que resolguin altres situacions que afecten molt més a la ciutadania com és reclamar el deute a la Generalitat, a favor de polítiques que garanteixin el dret a l’habitatge digne i de creació d’ocupació, i que cessin les retallades socials que els successius governs de CiU amb Mas al capdavant han realitat, primer amb el PP i després amb ERC.