dimecres, 18 de novembre del 2015

El PSC presenta 36 al·legacions a les ordenances per contrarestar la manca d’atenció social del govern de Bel a Tortosa

Roig destaca l’aplicació d’un recàrrec del 25% de l’IBI a aquells habitatges de particulars deshabitats que no es destinin a ús social i del 50% si els propietaris són els bancs

“Volem una ciutat més justa i solidària”. Aquesta és el principal objectiu que segueixen les 36 al·legacions que els socialistes han presentat davant les ordenances per al 2016 aprovades per CiU.  Ho ha fet , tal com ha assenyalat el portaveu, Enric roig, per contrarestar la manca d’atenció social del govern de CiU i després que el PSC les veiés rebutjades en la tramitació de la proposta d’ordenances tot i haver-se presentat en temps i forma.
Entre aquestes al·legacions, el regidor ha destacat l’aplicació d’un recàrrec del 25% de IBI a aquells habitatges de particulars deshabitats que no es posin a disposició d’una xarxa d’habitatge social, i que aquesta arribi a un 50% si els propietaris són els bancs. El conjunt de les propostes de millora presentades, “amb un to totalment positiu i de fer més digna la vida dels tortosins i les tortosines” en contemplen quinze sobre impostos, tres de preus públics, 12 de taxes i 5 de tarifes. La finalitat, tal com ha subratllat Roig és l’activació econòmica i la creació de llocs de treball, fomentar la recuperació del nucli antic i millorar la imatge de Tortosa; el foment de les energies renovables i l’impuls a fires, entre altres, per sortir de la crisi, i un seguit d’al·legacions que incideixen en la justícia social.
Aquestes darreres són les que Roig considera més urgents d’aplicar i que  inclou, a banda del recàrrec de l’IBI als habitatges desocupats, modificar els barems d’exempcions de taxa de recollida d’escombraries augmentant els actuals, “que considerem completament insuficients”, ha puntualitzat Roig. També bonificar fins un 90% l’IBI  favor d’immobles propietat de famílies nombroses en funció del seus ingressos; del 50% de l’ICIO per a les construccions d’habitatges de protecció oficial; una exempció de la taxa de grua per causes social, i el fraccionament de pagament de l’IBI, de l’impost de circulació i de la taxa de recollida d’escombraries .
Els socialistes també s’han referit a l’ordenança municipal de circulació. Roig ha insistit de nou en l’eliminació de l’ampliació de la zona blava al Temple i Ferreries que s’ha evidenciat que “ha estat un fracàs”;  en permetre l’anul·lació de les infraccions per excés de temps del tiquet o per excés del temps total d’estacionament de 90 minuts adquirint un tiquet d’anul·lació per import de 8 €, i permetre l’anul·lació de les denúncies en les dues hores següents després que s’hagi fet el butlletí de denúncia.
Pressupostos participatius, manteniment de la ciutat i despesa social
El portaveu socialista també ha avançat ahir que els socialistes treballen per fer arribar al govern les aportacions amb vista als pressupostos de l’any vinent. En aquest sentit, com ja van fer l’any passat, tornaran a incidir en els pressupostos participatius, en el manteniment de la ciutat i la despesa social. Roig ha insistit que la ciutadania ha de ser corresponsable en la gestió dels diners que es destinen a la ciutat i ha proposat que una part de les despeses en manteniment de la via pública , parcs i jardins sigui decidida per la ciutadania. A més, Roig ha subratllat també la proposta de destinar una partida de diners a cada barri perquè siguin els mateixos veïns, mitjançant les associacions de veïns els qui decideixin en què s’inverteixen aquells diners, que es realitzaria mitjançant el capítol IV.
També ha fet un incís en les propostes per afavorir l’ocupació tornant a insistir en els microcrèdits i, sobretot, en què siguin uns pressupostos socials per atendre la ciutadania en un moment de dificultat com l’actual. Algunes de les propostes apuntades avui, han estat la creació d’una partida per a la creació d’una borsa de llibres escolars, per obrir els menjadors a l’estiu i perquè el servei del SAD funcioni el cap de setmana.