dimecres, 28 de novembre del 2012

El PSC considera prioritari garantir la pervivència de la cimentera d’Alcanar per ser un important actiu industrial


Reunió amb el comitè d'empresa de CEMEX el passat 12 de novembre

Així ho ha traslladat el senador Joan Sabaté a la direcció de CEMEX en la reunó amb els representants parlamentaris que s’ha celebrat aquest matí al Congrés 

Després de l’acord entre la direcció de l’empresa i els treballadors, el PSC considera prioritari que es garanteixi la pervivència de la planta cimentera d’Alcanar perquè pugui tornar a recuperar la seva activitat quan la situació econòmica ho permeti. Així ho ha manifestat el senador Joan Sabaté, en representació del PSC, en la reunió que aquest matí representants parlamentaris dels diferents partits polítics han mantingut amb la direcció de CEMEX al Congrés dels Diputats. “Si bé ara l’activitat s’ha reduït al mínim, és prioritari que s’aposti per reobrir l’activitat dels forns de producció de ciment, perquè es tracta d’un dels actius industrials més importants de les Terres de l’Ebre i del nord del País Valencià”, ha subratllat.

En el transcurs de la reunió, s’han posat sobre la taula diferent línies de treball perquè la planta sigui competitiva. Això passa per la disminució dels costos energètics que afecta a altres sectors industrials. “La solució passaria per augmentar el consum de combustibles procedents de la valorització de residus industrials”.

Tan important com això, segons ha explicat Sabaté, és el dragatge del port de la cimentera, el més important dels que administra la Generalitat de Catalunya. “Pemetria augmentar el volum de la càrrega dels vaixells i disminuir els costos del transport a fi i efecte de ser competitius sobretot en el mercat nordafricà on s’exporta bona part de la producció d’aquesta planta”.

A banda d’aquesta reunió, cal destacar que els grups parlamentaris del PSC i SI van demanar la convocatòria urgent de la Diputació Permanent per tal que el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, donés explicacions sobre les mesures que ha pres o pensa prendre respecte a la cimentera. Aquest fet es podria produir dilluns vinent, quan es reunirà la Diputació Permanent, si s’aprova la sol·licitud de compareixença.