dijous, 29 de novembre del 2012

El PSC de Tortosa presenta una moció per garantir el dret a l’habitatge



El Grup Municipal del PSC a Tortosa ha entrat una moció amb vista al ple ordinari de dilluns per garantir el dret a l’habitatge. La moció insta a trobar solucions immediates i efectives als problemes que sacsegen a la ciutadania com és la situació que s’està produint al voltant dels processos de desnonaments de famílies dels seus habitatges habituals.

La moció proposa, entre altres, una reforma en profunditat de la Llei Hipotecària; donar suport a iniciatives parlamentàries, com la ILP per a la regulació de la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social, i instar al govern de la Generalitat a posar en marxa de forma urgent un Programa d’Atenció a les persones desnonades, i a establir un marc estable de coordinació amb les administracions locals.

“Cal reaccionar de forma contundent i immediata garantint que les conseqüències de la crisi no recaiguin sobre la part més vulnerable del contracte hipotecari, les famílies”, segons ha assenyalat el portaveu del grup, Antoni Sabaté, tot recordant que les polítiques d’habitatge són garantia de cohesió social en temps de crisi.