dijous, 29 de novembre del 2012

El PSC critica Manel Ferre que impedeix de nou a la federació de veïns participar en el ple d’Amposta



Els socialistes no donen suport a la supressió de la paga extra de Nadal als treballadors municipals que no s’aplica als regidors del govern amb sou 

El PSC d’Amposta ha criticat que l’alcalde, Manel Ferré, tornés a impedir aquest dilluns passat la intervenció de la Federació de Veïns en el ple, i especialment ha lamentat la incomprensible abstenció d’ERC perquè això fos possible. La situació va provocar un agre enfrontament al ple entre l’alcalde i la federació.

Els socialistes van tornar a defensar sols les tres mocions presentades a tots els grups per part de la federació de veïns, la primera de les quals era precisament permetre a l’entitat veïnal poder-ho fer directament al ple sense haver de passar per la Taula d’Entitats. “Aquest òrgan no funciona ni ha funcionat mai”, va detallar al final de la sessió plenària el president de la Federació, Llorenç Navarro.

El portaveu del grup, Antoni Espanya, considera molt poc fonamentada l’argumentació de CiU, avalada per ERC, que no els vol donar veu perquè si totes les entitats ho poguessin fer el ple no seria operatiu. “No entenem com poden diluir la seva representativitat quan la federació representa sis associacions de veïns”, va subratllar, criticant que no es reconegui el treball desinteressat que realitzen per la ciutat.

Les altres dues mocions demanaven “una cosa tan elemental” com transparència i objectivitat en el repartiment de les subvencions que es donen a les entitats. Es tracta dels 50.000 euros que SOREA dóna anualment a l’ajuntament. Des d’un raonament absolutament prepotent, el govern va tombar la moció al·legant que com el conveni diu que els diners es destinaran a les entitats que el consistori estimi més oportú, fer el contrari seria contradir-lo.

L’altra moció es referia a les subvencions als barris per organitzar les festes, ja que “generen molt malestar perquè n’hi ha que reben el triple que els altres”.  CiU la va votar a favor assegurant que es donaven de forma transparent. “En el fet que un barri cobri tres vegades més que un altre per fer les seves festes existeix un criteri objectiu?”, va ironitzar Espanya. 

D’altra banda, el PSC no va donar suport de la supressió de la paga extra de Nadal dels treballadors municipals que no es produeixen en els sous del govern. “Fa unes setmanes el regidor de Personal i Règim Interior va reconèixer que els regidors amb sou del govern, tot i cobrar dotze pagues a l’any, tenen absorbides dins d’aquestes mensualitats les dues pagues extres anuals”


Des del PSC es felicita els treballadors municipals per l’èxit de la concentració del 14N que va aplegar més del 50 % de la plantilla darrere una pancarta a la plaça de l’ajuntament en contra de les retallades. “Un gest important i sense precedents al nostre consistori”, va reconèixer Espanya

Durant el ple es va aprovar també per unanimitat sumar-se al front institucional per modificar el cabal ecològic de l’Ebre.

Finalment, els socialistes tot i celebrar la construcció d’un nou equipament esportiu amb pistes de tennis i pàdel, veuen amb recel la seva ubicació, entre la pista d’atletisme i el canalet de la Ràpita, ja que “aquesta pastilla queda hipotecada per 25 anys i en aquest temps ens pot fer falta per ubicar algun altre equipament esportiu més important”.