divendres, 9 de novembre del 2012

El PSC de la Ràpita denuncia les contradiccions i enganys de l'alcalde




COMUNICAT DEL GRUP MUNICIPAL DEL PSC

El passat divendres, 2 de novembre, en el transcurs del programa “Polítics en Antena” de ràdio Ràpita, l’alcalde de la població Juan Manuel Martín Masdeu, va ser preguntat per la tardança en la construcció del nou centre educatiu a Eixample Catalunya i les crítiques que això havia aixecat del Grup Municipal d’ERC. Degut a aquestes declaracions, ens veiem en l’obligació de respondre les paraules de l’alcalde, que des del nostre punt de vista, no es corresponen amb la realitat,  són ofensives i venen a ser una nova mostra de les contradiccions i enganys, amb que, de tant en tant, ens obsequia.

Des del Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de la Ràpita, volem manifestar el següent: 

1er) És rotundament fals que es trigués un any en donar la llicència d’obres per part de l’ajuntament a propòsit, per  tal de fer-ho més prop de les eleccions municipals del maig de 2011. L’alcalde obvia, a propòsit, dos punts fonamentals.  Primer: l’Ajuntament va requerir al Departament l’aportació de documentació necessària per a donar la llicència. Segon: al novembre de 2010 va haver-hi eleccions al Parlament de Catalunya. Al mes de desembre Artur Mas prenia possessió com a president i a principis de 2011, el Govern de la Generalitat ja estava en mans de CIU 

2on) Lamentem que l’alcalde, dediqui més esforços en justificar les suposades prioritats de la Generalitat que no a exigir lo que li toca al poble de La Ràpita. És l’alcalde de tots els rapitencs i rapitenques i no el representant  d’un partit polític.  Si es comprova tota la documentació que configura  l’expedient sobre l’esmentat centre educatiu, iniciat l’abril de 2008, es pot constatar que justament, quan pateix una aturada -que encara dura actualment-  és  a partir de principis de 2011, coincidint amb el nou Govern de CIU a la Generalitat. En tot cas, que s’ha fet des del Departament d’Educació en els últims 2 anys per tal de tirar endavant l’obra ? I en els 18 mesos que ell porta a l’alcaldia ? 

3er)  l’Assistència técnica per a la redacció del Projecte Bàsic i d’Execució, la certificació d’eficiència energética, l’Estudi de Seguretat i Salut, l’Estudi Geotècnic, el Projecte d’Activitats per a la llicència Ambiental i posterior Direcció d’Obra i la certificació d’eficiència energética de final d’obra i Execució de les obres, va sortir a licitació el 4 d’agost de 2009 (DOGC 5435) per un import total de 6.105.847’99 euros. Finalment, el 16 de febrer  de 2010, va ser adjudicat a l’empresa Copcisa SA per un import total de 5’3 milions d’euros. 

4rt) Sigui quin sigui el modus de finançament, el procediment de contractació públic, no permet treure a licitació una obra si no hi ha la corresponent certificació que hi ha pressupost suficient per acometre les obres. Per tant, és rotundament fals, que les obres del nou centre educatiu no s’han iniciat per manca de diners. L’alcalde es contradiu quan diu per una banda que no hi ha diners i a continuació diu que l’actual Govern de CIU continua mantenint per a l’institut el que havia pressupostat l’anterior govern. Hi ha els diners, o no ? 

5è) L’alcalde falta a la veritat quan afirma que l’anterior Govern no va fer res pel poble de La Ràpita. Volem recordar que el Govern tripartit d’esquerres -que tant critica l’alcalde- i en especial la conselleria d’Educació, van mostrar la seua sensibilitat cap a la mancança que patia el poble de La Ràpita, amb inversions com ara la Llar d’infants Municipal, l’ampliació del Col·legi Horta Vella o l’Escola de Cultius Marins, sense oblidar l’Escola de Música, que en conjunt van suposar una inversió de prop de 7 milions d’euros (més de 1.000 milions de les antigues pessetes). Un volum d’inversió en equipaments educatius al nostre municipi, que eclipsa, de lluny, la minsa quantitat que els governs de CIU de més de 23 anys, no van ser capaços de fer. 

6è) Finalment, l’alcalde es vanagloria de la seua gestió política per a que el centre de la Ràpita continui essent prioritari. Hem de dir, que mentre a La Ràpita les obres continuen sense començar, altres equipaments educatius del territori, com ara el de Sant Llàtzer de Tortosa, finalment sí que estan en marxa. Però torna a faltar a la veritat, quan afirma que les obres del col·legi de Sant Llàtzer van començar molt abans que ell accedís a l’alcaldia. Només cal dir, que al febrer de 2012, l’alcalde de Tortosa Ferran Bel explicava que  la Consellera Rigau li va asegurar que aviat s’iniciarien les obres de Tortosa. Feia ja més d’un any i mig des de la presa de possessió de l’alcalde de la Ràpita.